Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kemper schaaktoernooi 2018 breekt deelnemersrecord'
15apr

Kemper schaaktoernooi 2018 breekt deelnemersrecord

ALBLASSERDAM - Het Cultureel Centrum Landvast was zaterdag 14 april omgeven door tal van activiteiten, waaronder het spectaculaire evenement Kids and Cars. Terwijl de Ferrari’s, Porsche’s, Aston Martins en andere sportwagens buiten stonden te ronken, werd er in de Panorama zaal door maar liefst 48 schakers – een deelnemersrecord! – gestreden om de Kemper wisselbokaal.

Door studieverplichtingen (examen op zaterdag) kon Lennard den Boer zijn titel niet verdedigen. En dus waren er kansen voor schakers met een lagere rating dan 2000.
Sponsor Louis Kemper verrichte om kwart voor tien de eerste zet aan het bord van Johan Knijff, mede-oprichter en oud-voorzitter van schaakvereniging Papendrecht.

Er volgden 7 ronden met spannende partijen en soms verrassende uitslagen. Na de lunchpauze (met voor elke deelnemer een heerlijke kom tomatensoep, een broodje kroket en een broodje ham of kaas) was ook burgemeester Paans hier even getuige van.

In de laatste ronde leken Symon Algera en Meinte Smink in een bloedstollende partij om de toernooiwinst te strijden, maar uiteindelijk ging Marcel Bergen daar mee heen. Naast de wisselbokaal nam hij ook een heerlijke door meesterbakker Henry Penning gemaakte slagroomschnitte mee naar Maassluis.

Om diverse andere redenen kregen zeventien andere deelnemers ook een slagroomschnitte. Bijvoorbeeld vanwege hun ratingprestatie of omdat ze van alle deelnemers met een bepaalde score de meeste weerstandspunten hadden behaald. Beste jeugdspeler in de eindstand was Cedric Kerkmeester.

Zie ook:
Lennard den Boer wint Kemper Schaaktoernooi (ma, 20 mrt 2017)
Aart Baas uit Nieuwegein wint Kemper Schaaktoernooi (ma, 21 mrt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!