Wairando heeft weer het Open Nederlandse Jeugdkampioenschap Karate binnengesleept

16 september 2019 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Afgelopen weekend 14 en 15 september hebben in het topsportcentrum in Almere het Open Nederlandse Jeugdkampioenschap (ONJK) karate plaatsgevonden met zowel Nederlandse als buitenlandse deelnemers. Dit kampioenschap is het belangrijkste toernooi voor de jeugd, omdat alle karatestijlen hier vertegenwoordigd zijn. Wereldwijd zijn er 4 stijlen vertegenwoordigd en Wado Ryu wat wordt beoefend door leden van Karate Instituut Wairando is één van de erkende stijlen.

Karate Instituut Wairando had vier deelnemers afgevaardigd – Esmeé van Vliet (1e dan), Nadia Pieplenbosch (1e kyu), Mila Pieplenbosch (4e kyu) van de locatie Alblasserdam en Jay Stigter (1e kyu) van de locatie Dordrecht.

Deelnemers konden op de 14e laten zien hoe goed ze zich ontwikkeld hebben in hun kata’s (schijnvechten). Esmeé, Nadia en Mila deden mee met dit onderdeel. Het deelnemersveld was heel sterk, helaas hadden de dames geen podiumplaatsen onder het nieuwe scheidsrechtersysteem kunnen bemachtigen.

Op zondag de 15e deden twee deelnemers mee aan het toernooi op het onderdeel kumite (vechten) – Jay en Mila beiden meervoudig Nederlandse kampioenen. Het eerst mocht Mila Wairando verdedigen. Haar eerste wedstrijd kwam ze uit tegen een Duitse tegenstandster. Mila begon gelijk scherp en won haar eerste wedstrijd 7-4. In haar tweede wedstrijd liet ze zien dat ze scherp was, want ze was erg sterk op de mat en won overtuigend met 8-1. De halve finale won ze met 1-0. In de finale nam ze het op tegen de Spaanse Noa Fernandez. Mila was zeer geconcentreerd en was gefocust op de finale en ze won de wedstrijd zeer overtuigend en is met 6-1 Open Nederlands Kampioene geworden. Hierna was het de beurt aan Jay. Zijn eerste partij begon hij gelijk goed met een sterke 3-0 overwinning. Daarna moest hij opnemen tegen een sterke tegenstander, maar kwam ook hier met een 2-0 zege van de mat. In de finale tegen de zeer snelle Belgische Kenny bewees Jay dat hij in vorm is en werd door deze overwinning Open Nederlands Kampioen. Jay en Mila zullen samen met – Isabel Mellegers (4e dan), Esmeralda Visser (1e dan), Marcel Both (1e dan), Esmeé en Nadia en de rest van de Nederlandse selectie – komende week afreizen naar Londen om daar deel te nemen aan de W.I.K.F. Globel Cup (WK). Dit zeer zware internationale toernooi is met karateka’s uit 22 landen en met meer dan 1000 inschrijvingen één van de belangrijkste karate toernooien.

Wil je ook karate beoefenen kom dan eens langs op een van onze locaties of kijk op www.wairando.nl voor meer informatie.

Op de foto van links naar rechts: Jay Stigter en Mila Pieplenbosch.