Alles over Alblasserdam...

Werken in Alblasserdam

De meeste in Alblasserdam woonachtige mensen vinden hun werk in een grote stad zoals Rotterdam of Dordrecht.

In Alblasserdam zelf gebeurt echter ook heel wat. De industrietereinen worden bezet door een aantal grote, bekende bedrijven en ook een aantal kleinere. Er worden op dit moment een aantal grote bedrijventerreinen opgezet, waardoor Alblasserdam straks qua oppervlakte straks voor meer dan de helft uit bedrijven bestaat.

Klik hier voor een overzicht van websites van Alblasserdamse bedrijven.

Bedrijven
De oudere bedrijven zijn vooral gevestigd langs het water. De eerste bedrijven vestigden zich in Alblasserdam vanwege de gunstige ligging aan de Noord. Relevante links:

De huidige infrastructuur maakt Alblasserdam voor heel andere bedrijven aantrekkelijk. Aan de noordgrens van de gemeente loopt de A15, de weg van Europoort naar Nijmegen en het Duitse achterland. Via de N3 is de A15 ter hoogte van Alblasserdam verbonden met de A16, de weg van Rotterdam naar Breda en Antwerpen.

Alblasserdam heeft een aantal grote bedrijventerreinen, zoals Vinkenwaard, Vinkenwaard-Noord en Hoogendijk.

Polder Nieuwland wordt het nieuwste bedrijventerrein met een grootte van 65 hectare. Een deel van deze polder ligt op het grondgebied van de gemeente Papendrecht, zodat er goed moet worden samengewerkt. Bijzonder is dat hier ook parkmanagement wordt ingevoerd.

© fotografie: Hans Huisman