Alles over Alblasserdam...

Wie zijn we

Alblasserdam.net is een initiatief van avant.nl in Papendrecht (opgericht in juni 1999) en maakt deel uit van stichting Drechtweb, de samenwerkende digitale steden uit de Drechtstreek (www.dordrecht.net, www.papendrecht.net, www.ambacht.net, www.s-gravendeel.neten www.zwijndrecht.net).

Alblasserdam.net is in de eerste plaats een ontmoetingsplek met een sociale insteek voor Alblasserdammers door het aanbod van algemene informatie en nieuws. Verder wil het een compleet aanbod van Alblasserdamse links aanbieden en fungeert het op deze wijze als dé startpagina voor Alblasserdam.

De redactie wordt gevormd door:
- Hans Huisman (hoofdredacteur)
- Hennie van der Zouw (redacteur)
- Joop Aret (redacteur/fotograaf)

De namen www.nieuwlekkerland.net en www.nieuwlekkerland.net zijn in gebruik als doorverwijzing naar www.alblasserdam.net.
Indien er belangstelling is om een dergelijke site voor Nieuw-Lekkerland op te zetten, dan kan men met ons contact opnemen.

Embleem

Sinds Oktober 2009 heeft Alblasserdam.net een nieuw embleem. Deze bestaat uit karakteristieke 5 foto's van Alblasserdam en laat direct zien dat het om Alblasserdam gaat.

Het embleem van Alblasserdam is ook op polo-shirt of jas verkrijgbaar, voor meer informatie klik hier.


Foto linksboven: "Cultureel Centrum Landvast" is in 2008 opgeleverd en is gevestigd aan de Haven. Het centrum bevat o.a. twee bioscoopzalen en veel Alblasserdamse verenigingen huren een ruimte.

Foto midden boven: "De Klinkers" verwijst naar het stuk historie van Alblasserdam. Deze staat tussen de Oude Sluis en de Rabobank op de dam. Deze is gemaakt door kunstenaar Marcus Ravenswaaij.

Foto rechtsboven: Rivier "De Alblas" gezien van halverwege de Polderstraat richting de Oude Toren.

Foto linksonder: Oud gereformeerde gemeente in Nederland aan de Ds. B. Toesmanplein in de wijk Kinderdijk

Foto rechtsonder: Een flatgebouw aan de Blokweerweg (deze schildering is de bovenkant van een badtas en werd in 1982 door Raymond Koop gemaakt)