Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kerstconcert Een Nieuw Begin

Kerstconcert Een Nieuw Begin

Vandaag wordt door de gezamenlijke koren van Wim de Penning een kerstconcert in de Hervormde Kerk uitgevoerd onder het Thema “Een Nieuw Begin”. Aanvang 20.00uur. 

Een groot samengesteld koor van ca. 175 zangers uit Kockengen, Zwijndrecht en Oud-Alblas zal als hoofdwerk het gelijknamige kerstoratorium van Johan Bredewout uitvoeren. Daarnaast staan delen uit “The Promise of Christmas” van Dan Burgess en een aantal bekende kerstliederen op het programma. Ook is er ruim aandacht voor samenzang.

Wim de Penning dirigeert de Chr. Gemengde Zangvereniging “Excelsior” uit Kockengen, het “Bethelkerkkoor Zwijndrecht” en de CZOV Eensgezindheid in Oud Alblas. Hij is een bijzonder inspirerende dirigent, virtuoos op piano, orgel en synthesizer. Door deze eigenschappen weet hij zijn koorleden op een bijzondere manier te inspireren.

“Een Nieuw Begin”, gecomponeerd door Johan Bredewout in 2002 op teksten van Hans de Ruiter, is geheel in het Nederlands. Het werk behandelt het kerstverhaal met o.a. teksten uit Lukas en Jesaja. Ook zitten er een aantal bekende koraalmelodieën in zoals “Hoe zal ik U ontvangen en “Joy to the World” De instrumentele begeleiding van dit concert wordt verzorgd door strijkersgroep Furioso, Marco den Toom - orgel, Arjan Wouters - vleugel, Suzanne Arends - fluit, Henk-Jan Drost en Maurice Veldhuizen - trompet,  Anita de Boer - hobo en liturg - Simone Hak

Toegangsprijs 13 Euro / Kinderen t/m 8 jaar gratis.

Voorverkoop: Joop Enter, tel 078-6100971

Wanneer?
17 december 2016 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Joop Enter
Locatie:
Grote Kerk aan het Cortgene 8
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.