Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gratis compost voor inwoners van Alblasserdam

Op zaterdag 12 april kunnen inwoners van Alblasserdam weer gratis compost ophalen. Dit jaar wordt de compost op drie locaties aangeboden. De compost is tussen 08.00 tot 12.00 uur op te halen op de locaties Waalsingel / Reigerstraat, de Savornin Lohmanweg (ingang Lammetjeswiel) en aan het einde van de Plantageweg.
 
De compost wordt los verstrekt. Inwoners dienen zelf emmers of zakken mee te nemen om het materiaal te vervoeren. Het wordt ook aangeraden om een schep mee te nemen. Voor de compostactie geldt: op is op.
 
Waar is compost voor te gebruiken?
-         Als meststof in de groentetuin.
-         Als bodembedekking of mulchlaag.
-         Als toegevoegde meststof bij de aanplant van kleinfruit en fruitbomen.
-         Als jaarlijkse bemesting van de fruitaanplant.
-         Als meststof bij de aanleg en onderhoud van gazon of siertuin.
-         In bloembakken als meststof te mengen met tuinaarde.
-         Door de compost onder te spitten wordt de grond ruller
-         Compost is niet geschikt als ophoogmateriaal
 
GFT inzameling
De gemeente roept inwoners op om het afval te scheiden en GFT-afval apart te houden. Het apart verwerken van groente-, fruit- en tuinafval is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen.

Wanneer?
12 april 2014 van 08.00 tot 12.00 uur
Organisator
Gemeente Alblasserdam
Locatie:
Waalsingel en andere adressen
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.