Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Truckerstocht Lions Club Alblasserwaard Souburgh

Truckerstocht Lions Club Alblasserwaard Souburgh

Op zaterdag 16 mei staat de Alblasserwaard wederom in het teken van de Truckerstocht. Een indrukwekkend evenement dat als doel heeft een grote groep verstandelijk beperkten een geweldig dagje uit te bezorgen. Het
jaarlijks veel toeschouwers trekkende evenement is voor de Lions Club alweer de zevende op rij. Tientallen trucks met verstandelijk beperkten aan boord maken een tour van ruim 65 kilometer door de prachtige Alblasserwaard. Ook
dit jaar is met zorg een mooie route uitgestippeld. Na een feestelijke ontvangst van de deelnemers start de lange lint van trucks om 10.45 uur op het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam.

De stoet rijdt de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht, vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer Van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht. Hier wordt gereden via de Baanhoek, Parallelweg,
Crayestein, Deltalaan, Stationsweg, Sportlaan en Zwijnskade. Dan door de polder naar Giessen-Oudekerk en Giessenburg. De brug over in Giessenburg en vervolgens wordt de provinciale weg overgestoken richting Hoornaar. De lange stoet rijdt hierna langs de Giessen naar Hoornaar en in Hoornaar richting Noordeloos.

In Noordeloos steekt men het water over en keert dan direct links (weer terug) over de Nieuwendijk (stukje parallel aan provinciale weg). Vervolgens gaat het rechtsaf (Gorrissenweg) en linksaf richting Goudriaan (Noordzijde
nemen). Bij de provinciale weg slaat men rechtsaf richting Groot-Ammers waar de deelnemers in het Ooievaarsdorp (aankomsttijd 13.35 uur) een lunch wordt aangeboden. Om 13.35 uur is het vertrek naar het eindstation. Via de Lekdijk wordt langs Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland gereden naar de finish. De bloemrijke intocht staat om 14.45 uur gepland in Alblasserdam op het terrein van Maat Transport. De opbrengsten vanuit de sponsoring van deze Truckerstocht worden door de Lions Club Alblasserwaard Souburgh aangewend om het restauratieproject van molen De Regt te ondersteunen.

Foto: Joop Aret

Wanneer?
16 mei 2009 van 10.45 tot 00.00 uur
Organisator
De Lions Club
info@lions.nl
Locatie:
Edisonweg
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.