Nationaal Schoolzwemkampioenschap daverend succes.

25 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Nationaal Schoolzwemkampioenschap daverend succes.

ALBLASSERDAM - Sportcentrum Blokweer was voor de tweede keer het decor van het Nationaal Schoolzwemkampioenschap. ZPC Wiekslag mocht ook deze tiende en dus feestelijke editie organiseren in samenwerking met de KNZB en de BSSA. Vanuit Alblasserdam verschenen de Twijn en het Kompas aan de start.

De 27  deelnemende scholen, bestaande uit 6 kinderen, gingen na het omkleden eerst op de foto en stelden zich vervolgens op voor de opening. De opening werd verricht door wethouder Arjan Kraijo en manager Ad van 't Hof. Na de opening kwam op muziek uit de Lion King mascotte Swimba de zaal binnen met boven zijn hoofd de grote wisselbokaal. Aansluitend kwamen op muziek van de Snollebollekes de vrijwilligers de zaal binnen gerend en zweepten zij de kinderen op om gezamenlijk een warming up te doen.

Na ongeveer een kwartier waren de spieren warm en werden de kinderen per school in het zwembad verwelkomt onder groot applaus van de 200 toeschouwers. Nadat ook de juryleden onder groot applaus waren verwelkomt, kon de wedstrijd beginnen met de estafettes. Inmiddels was ook oud top zwemster Inge Dekker gearriveerd en zij nam de gehele wedstrijd de tijd om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan.

Na het zwemmen van de individuele nummers was het tijd voor de ludieke estafette. Vanwege de jubileumeditie zwommen de teams niet tegen elkaar maar gingen de kinderen over een heuse stormbaan van maar liefst 15 meter lang. Inmiddels was het 17.45 uur en kon de uitslag bekend gemaakt worden. De Twijn, die buiten mededinging mocht deelnemen, werd 27e en het Kompas was terug te vinden op plaats 16. De derde plaats werd behaald door de Kingschool uit Denekamp, tweede de SOL Krommeweg/Admiraal uit Hendrik Ido Ambacht de winnende school was net als vorig jaar de Montessorischool uit Wassenaar.

Na afloop genoten de vrijwilligers moe maar voldaan van een hapje. Wiekslag kan terugkijken op een mooie maand waarin het NK waterpolo voor C meisjes en het Nationaal Schoolzwemkampioenschap vlekkeloos verlopen zijn.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.