Wethouder Kraijo onthult informatiedisplay grootste zonnepanelen project

01 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Wethouder Kraijo onthult informatiedisplay grootste zonnepanelen project

ALBLASSERDAM - Woensdagmiddag 30 mei heeft Wethouder Kraijo van duurzaamheid en sport het informatiedisplay van de zonnepanelen op het dak van zwembad van Sportcentrum Blokweer onthuld. Hij deed dit samen met ruim 20 kinderen van de Sport BSO van Wasko. De Sport BSO is gevestigd in de Tienpondzaal van het Sportcentrum.

Mart van der Burgh van de BSSA gaf in zijn toespraak aan dat het op het gebied van duurzaamheid een historisch moment is in onze gemeente. “Wij gaan 522 zonnepanelen in gebruik stellen en dat is tot op dit moment het grootste zonnepanelenproject in de gemeente”. BSSA is trots dat zij dit hebben kunnen realiseren op ‘hun zwembad’.

Na de onthulling gaf de heer De Munter, directeur van ETB de Noord, die de gehele zonnepaneleninstallatie hebben geplaatst, uitleg over wat er te zien is op het informatiedisplay in de hal van het sportcentrum. Zijn collega de heer Bos vertelde de aanwezige kinderen dat de zonnepanelen vanaf de plaatsing op 20 maart al veel energie hadden opgeleverd: “Vanaf 20 maart is er nu al een heel huishouden aan energie opgewekt”.

De mogelijke opbrengst voor de zonnepanelen op het zwembad is op jaarbasis 150.000 kWh, wat overeenkomt met het energieverbruik van 50 woningen. Helaas is dit maar een derde van het verbruik van het sportcentrum op jaarbasis. Om die reden worden de mogelijkheden onderzocht of ook op het dak van de sporthal van het Sportcentrum Blokweer zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.