Nieuwe Publiekswinkel geopend

17 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Nieuwe Publiekswinkel geopend

ALBLASSERDAM - In aanwezigheid van een groot aantal medewerkers en de manager van Dienstverlening Drechtsteden heeft wethouder Arjan Kraijo (Dienstverlening) dinsdagmiddag de nieuwe (tijdelijke) Publiekswinkel aan het Cortgene 9a geopend.

De Publiekswinkel is verhuisd naar het voormalige winkelpand om bouwvakkers alle ruimte te geven het gemeentehuis te renoveren.

Kraijo zei onder de indruk te zijn van hoe hard er de afgelopen weken is gewerkt om deze nieuwe winkel te realiseren op een steenworp afstand van het gemeentehuis. "Voor onze inwoners verandert er niet zoveel, zij hoeven alleen de straat maar over te steken om hier net zo gastvrij geholpen te worden als ze gewend zijn." Wel memoreerde hij dat er in de winkel alleen met pin betaald kan worden en dat er op afspraak gewerkt wordt omdat de wachtruimte beperkt is.

Hij wenste de medewerkers veel werkplezier in hun nieuwe omgeving.

Persoonlijk contact
Manager Peter van Bennekom noemde de verbouwing 'een waar huzarenstukje' en sprak van een 'prachtige winkel die echt aanvoelt als een toko'. Hij onderschreef het belang van nabijheid van de gemeentelijke dienstverlening. "Zo'n winkel zorgt ervoor dat inwoners persoonlijk en dichtbij contact kunnen blijven houden met medewerkers van de gemeente." Ook voor wie niet zelf naar de Publiekswinkel toe kan komen, bestaat de mogelijkheid om persoonlijk geholpen te worden met bijvoorbeeld de aanvraag van ene paspoort of rijbewijs via een huisbezoek aan te vragen.

De komende jaren zal het aantal bezoekers aan de Publiekswinkel naar verwachting met de helft afnemen omdat de geldigheidsduur van paspoorten is verlengd van 5 naar 10 jaar. Dat betekent dat de inrichting van de nieuwe Publiekswinkel in het gerenoveerde gemeentehuis ook een heel ander karakter zal hebben. Niet meer een rijtje klassieke balies zitjes voor afspraken en desk waar inwoners zelf (digitaal) producten kunnen aanvragen en afhalen. "In combinatie met de horeca krijgt de Publiekswinkel een heel andere uitstraling die past bij het soort dienstverlening die we hier willen bieden."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.