Dag vol informatie over elektrisch fietsen

15 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Dag vol informatie over elektrisch fietsen

ALBLASSERDAM - Overweegt u de aanschaf van een elektrische fiets of wilt u eens een proefritje maken? Bezoek dan op donderdag 17 mei de Elektrische Fiets Informatiedag bij cultureel centrum Landvast. Van 10.00 tot 15.00 uur kunt u zich laten informeren over alle aspecten van deze manier van fietsen. Bij de bijeenkomst is een lunch inbegrepen.

Theorie en praktijk
De dag is bedoeld voor senioren die hun verkeerskennis willen bijspijkeren en het leuk vinden om nader kennis te maken met de elektrische fiets. De theorie en de praktijk komen aan bod. Er is aandacht voor de belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers. Denk daarbij aan de bebording rondom fietspaden, het gebruik van fietsstroken en de dode hoek bij vrachtwagens.
Oefeningen op parcours

Tijdens het praktijkdeel van de dag doen de deelnemers onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland oefeningen op een parcours. Daarbij leert u meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen. Er is een leverancier van e-bikes aanwezig die fietsen beschikbaar stelt om uit te proberen en kan adviseren over de aanschaf van een e-bike.

Deelname is gratis
De Elektrische Fiets Informatiedag is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Alblasserdam en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden. Deelname is gratis. U kunt zich tot uiterlijk woensdag 9 mei opgeven bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland (e-mail: werkgroepsenioren@kpnmail.nl, tel 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten). Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Van deelnemers wordt verwacht dat zij met hun eigen fiets of e-bike naar de informatiedag komen en in het bezit zijn van een WA-verzekering.

Bron foto: Gemeente Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.