Nieuwe locatie voor omheinde uitlaatplaats

14 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Nieuwe locatie voor omheinde uitlaatplaats

ALBLASSERDAM - In de week van 22 mei 2018 verplaatst de gemeente het hek van de omheinde hondenuitlaatplaats nabij de Pieter de Hoochplaats naar de Kabelbaan nabij Nedstaal. Aanleiding hiervoor zijn klachten, die de gemeente heeft ontvangen van inwoners, die overlast ervaren van het veelvuldig blaffen van vaak meerdere honden tegelijk. Vorig jaar ontving de gemeente ook een petitie met het verzoek om de omheinde uitlaatplaats te verwijderen. Deze is door meer dan 40 inwoners getekend.

Veilig vrij rennen
De omheinde hondenuitlaatplaats is in 2012 aangelegd voor hondenbezitters die hun huisdier veilig vrij wilden laten rennen. Eén van de initiatiefnemers van de omheinde uitlaatplaats was een visueel gehandicapte Alblasserdammer die hulphonden los wilde laten rennen binnen een veilig gebied.

Nieuwe locatie
De omheinde uitlaatplaats wordt verplaatst naar de Kabelbaan, langs de dijk, tussen de Ruigenhil en de carpoolplaats bij de Grote Beer. Hier zijn geen direct omwonenden en dit is al een losloopgebied. De gemeente heeft deze locatie in overleg met bezitters van geleidehonden bepaald. De omheinde plek meet 40 x 10 meter en is openbaar toegankelijk voor alle honden. Binnen het gebied geldt geen opruimplicht, wel is het wenselijk om het omheinde gebied schoon te houden. Daarom plaatst de gemeente een hondenpoepbak bij het uitrengebied.

Oude locatie blijft losloopgebied
Bij de oude locatie aan de Rembrandtlaan is met borden aangegeven dat de uitlaatplaats binnenkort verdwijnt. De groenstrook blijft wel een losloopgebied voor honden, maar is straks niet meer omheind. De locaties waar honden los mogen lopen staan elders op deze website.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.