Winkeldief laat paspoort achter na worsteling en wordt alsnog aangehouden

10 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Winkeldief laat paspoort achter na worsteling en wordt alsnog aangehouden

ALBLASSERDAM - Op woensdag 9 mei 2018, omstreeks 20.00 uur, kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal bij de Coop Supermarkt, aan het Scheldeplein.

Eenmaal aangekomen, hoorden de agenten dat de winkeldief na een korte worsteling was ontkomen. Tijdens deze worsteling hadden de medewerkers van de supermarkt hem vast gehouden aan de mouwen van zijn jas. Door een slimme beweging had hij zijn jas uit weten te trekken en was hij weggerend.

Ver hoefden de agenten niet te zoeken, want naast de buit die hij al voor de worsteling had achter gelaten, was hij blijkbaar even vergeten dat zijn telefoon en zijn paspoort nog in zijn achtergelaten jas zaten. Zodoende was door zijn actie zijn identiteit al snel bekend.

Echter nog voordat agenten de administratie van de winkeldiefstal fatsoenlijk in het notitieboekje hadden genoteerd en zijn woonadres was bezocht, kwam de winkeldief alweer teruggelopen naar de supermarkt. Met een kleine glimlach, die natuurlijk niet te onderdrukken viel, werd de man direct aangehouden.

De winkeldief, een 32-jarige man uit Alblasserdam, is vervolgens door de agenten overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. Daar is hij nader verhoord over de gepleegde diefstal van zalm en enkele alcoholische dranken. Na het verhoor heeft de man een dagvaarding ontvangen van het Openbaar Ministerie (OM) en zal zich dus later moeten verantwoorden bij de rechter." 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.