Een Koningin en andere winnende debaters op de Willem

23 april 2018 door Hennie van der Zouw
Een Koningin en andere winnende debaters op de Willem

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Zaterdag 21 april was het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi in Arnhem. Er deden dit jaar meer scholen mee dan in voorgaande jaren. Ook het Willem de Zwijger College was met twee teams (mavo/havo team en vwo team uit klas 1 t/m 3) en een speecher van de partij. Wat de debaters –die fanatiek oefenen o.l.v. docente Eveline Bergwerf- niet voor mogelijk hielden gebeurde toch: voor de vierde keer hoort de Willem bij de winnende scholen. Dit keer zelfs als tweede school van Nederland. De prijs is opnieuw: in september bij Kleine Prinsjesdag debatteren in de Ridderzaal.

Maar misschien nog groter nieuws is dat Chris Heidstra uit 2 gymnasium weer mee deed aan het speechonderdeel ‘Op zoek naar het beste speechtalent van Nederland in klas 1 t/m 3’. De winnaar krijgt de titel Koning/koningin van de Jeugd en is dan een jaar lang 'de stem van jongeren in Nederland'. Chris hield een prachtige speech en zij won de zinderende finale om vervolgens tot Koningin van de Jeugd 2018-2019 gekroond te worden. Dit betekent landelijke persaandacht, een troonrede in de Ridderzaal voor kamerleden en bewindslieden, wellicht een gesprek met premier Rutte en nog veel meer in het komende jaar. Vorig jaar eindigde Chris als de kroonprinses en dit jaar is zij de Koningin.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.