Brusjes krijgen snorkelles in Blokweer

31 mei 2017
Brusjes krijgen snorkelles in Blokweer

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Afgelopen week waren de brusjes (broertjes en zusjes van zorgintensieve kinderen) te gast in zwembad De Blokweer voor een snorkelles.

Iedere maand komen brusjes uit Alblasserdam, Kinderdijk en Papendrecht bij elkaar in De Postduif in Alblasserdam. Zo ook afgelopen week. Na met elkaar bijgepraat te hebben, leerden ze over de impact van “verandering” op je brein wanneer je autisme hebt. Iedere maand staat een ander onderwerp centraal waar de kinderen thuis mee te maken hebben.

“Zo leren ze hun broer of zus beter begrijpen. Het autisme gaat er wel niet mee weg, maar wanneer je begrijpt waar hun gedrag vandaan komt, kun je er beter mee omgaan. Dan is het minder moeilijk”. Vertelt Esther Vliegenthart. Zij begeleidt de brusjesmiddagen.

“Ik vind het belangrijk dat deze stoere broers en zussen af en toe eens in het zonnetje gezet worden, dat verdienen ze. Daarom ging ik in april naar De Blokweer om te vragen of ze me wilden helpen om iets bijzonders te organiseren. Dat bleek geen probleem te zijn.”

En zo gebeurde het dat afgelopen week de kinderen een snorkelles kregen. “Ze hebben echt genoten, ze straalden en waren allemaal erg enthousiast”.

Ook een keer meedoen? Neem dan contact op met Esther: esther@aandehand.com

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.