TTVA 7 kampioen

24 maart 2018
TTVA 7 kampioen

ALBLASSERDAM – Deze week werd er in overtuigend gewonnen in Oud-Beijerland van Sorry 1. TTVA 2 ging zonder enige overtuiging onderuit in en tegen Dordrecht. TTVA 4 blijft kans houden op misschien wel iets moois na een grote zege op een van de concurrenten. TTVA 5 en 6 hoeven zich geen zorgen meer te maken want ze zijn save en zullen beide in de middenmoot eindigen. Zoals gezegd was het TTVA 7 wat afgelopen donderdag de kampioensvlag kon hijsen. Dit reeds twee speelrondes voor het einde van de competitie.

Sorry 1 – TTVA 1   2e klasse 0-5
TTVA 1 heeft de laatste weken de wind in de zeilen. Men was afgelopen dinsdag te gast in Oud-Beijerland en men kwam met een mooie maximale score in de tas weer naar huis. Het was soms echt wel spannend eigenlijk. Zowel Ron Kappen als Ralph Faasen had tegen Rene Stuivenberg en Frank de Jong vijf games nodig om hun af te schudden. Ron en Ralph hadden in hun tweede enkelpartij heel wat minder moeite en bleven dus beide ongeslagen deze avond. Ook het dubbel was spannend. TTVA 1 vocht zich terug van een 2-0 achterstand en wist de vijfde en laatste game met 8-11 over de streep te trekken. TTVA 1 nestelt zich wat vaster op de tweede plaats in de stand. Maar wel op eerbiedwaardige aftstand van de nummer één. Men speelt op dit moment gewoon goed.

Dordrecht 4 – TTVA 2   3e klasse 4-1
TTVA 2 liet zich vrijdagavond helemaal ondersteboven spelen door een tweetal dames van Dordrecht. Zowel Rien de Heer als Yannick Geerlings hadden helemaal niets in te brengen tegen Sjoukje Knobbe en Janine Snoep. Yannick kwam tegen Knobbe nog voor met 1-2 maar stuikte na het verlies van de vierde game volledig in elkaar. Als je de wedstrijd al in gaat met het idee dat het die avond toch niks gaat worden, dan zal het dus ook nooit wat worden. De Heer en Geerlings konden zich nog wel troosten met de winst van het dubbel, al was het wel een hele schrale troost.

TTVA 3 – Taveba 6   Uitgesteld naar 5 april

TTVA 4 – Tavernie 1   4e klasse 5-0
TTVA 4 houd de race om de bovenste plaats boven verwachting lang vol. Dinsdagavond was één van de concurrenten, het Nieuwlandse Tavernie 1 te gast in Alblasserdam. De uitwedstrijd was nog dik met 4-1 gewonnen door Tavernie. TTVA 4 speelde deze avond met Remco Schimmel en invaller Peter Houmes. Beide bleven op fraaie wijze ongeslagen. Schimmel en Houmes wonnen tevens ook het dubbel. Dit was dus misschien wel een heel belangrijke overwinning voor TTVA 4. Nileta 2 leid hier met 33 uit 8 en TTVA 4 volgt met 28 uit 7, met een wedstrijd minder gespeeld dus. Lastig maar niet ondoenbaar voor TTVA 4 als je het schema voor de komende weken bekijkt. Het lijkt er op dat misschien alles wel beslist gaat worden in de laatste wedstrijd van het seizoen en dat is dus Nileta 2 – TTVA 4.

TTVA 5 – Shot 65  4   4e klasse 1-4
Laagvlieger Shot 65 was afgelopen dinsdag gewoon te sterk voor TTVA 4. Het was geen schande in ogenschouw nemend dat er door TTVA aangetreden moest worden met een invalster. Het was 7e klasser Ruth Sloof die voor de leeuwen werd gegooid. Gezegd moet worden dat ze dit echt met verve deed en gewoon naar behoren speelde. Het niveau verschil was echter gewoon te groot. Het was Ronald Muskiet die tegen Martijn Verschoof voor het enige puntje voor TTVA 4 zorgde.

Lekpongers 1 – TTVA 6   5e klasse 2-3
Zowel Henk Mes als Nico Barten verslikte zich in tegenstander Jacob Middelkoop van Lekpongers.  Hij doet alles zo ontzettend traag dat je tijdens de partij zo goed als in slaap valt als tegenstander. Vooral bij Henk Mes zorgde dit voor nog al wat ergernis. Maar zowel Henk als Nico wisten wel hun tweede enkel te winnen. Ook het dubbel was voor TTVA 6, wat dus een kleine overwinning betekende.  

Dordrecht 15 – TTVA 7   6e klasse 0-5 KAMPIOEN!
TTVA 7 is door dit resultaat de eerste voorjaarskampioen voor TTVA. Theo van der Schelling en Nico Barten lieten er in Dordrecht geen gras over groeien. In record tempo werden de benodigde vijf punten bij elkaar gespeeld en kon er dus al tegen tien uur geproost worden op het behaalde kampioenschap in 6A. Een hele knappe prestatie voor twee mannen die dit seizoen pas zijn begonnen met competitie spelen bij TTVA. Men mag het dus volgend seizoen een treetje hoger gaan proberen.

TTVA 8      Vrij

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.