Goede start van de TTVA teams in competitie

29 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Goede start van de TTVA teams in competitie

ALBLASSERDAM - TTVA is de nieuwe voorjaarscompetitie heel goed gestart.  Zes van de acht teams wisten te winnen en twee teams moesten genoegen nemen met een kleine nederlaag. Opmerkelijk was de goede start van zowel  TTVA 1 als TTVA 7. TTVA 1 kwam goed uit de startblokken nadat het vorige sezoen nog al moeilijk verlopen was. Het nieuwe TTVA 7 met Barten/van der Schelling was wel de verrassing van de week met een klinkende 0-5 zege op Serve 71. Een buitengewoon goede start dus voor TTVA in deze nieuwe competitie opzet.

TOG 1 – TTVA 1 (2e klasse): 2-3
Vrijdagavond startte TTVA 1 de competitie met een knappe overwinning in Maasluis tegen TOG 1. Ron kappen wist van zowel  Dijkman als Maan te winnen. Ook Ralph Faasen kweet zich goed van zijn taak door ook van Maan te winnen. Het dubbel van de heren ging nipt in vijf games naar het duo Dijkman/Maan van TOG. Lekker begin dus van TTVA 1 die de komende week het sterke De Sprint uit Brielle op bezoek krijgt.        

TTVA 2 – Nileta 1 (3e klasse): 2-3
Vooraf leek dit een spannende derby te gaan worden. Maar achteraf bleef er door diverse oorzaken een toch wel een beetje dubbel gevoel bij iedereen hangen. Zowel Yannick Geerlings als Rien de Heer wisten tegen Andre van der dool en Marco de Ruiter hun enkel te winnen. Maar verder kwam TTVA 2 dus niet. In het dubbel hadden ze misschien nog wel de meeste kansen.  Men kraakte pas bij 8-11 in de vijfde game. Dit had dus en kleine maar verdiende overwinning voor Nileta 1 tot gevolg. Gelukkig was het achteraf nog best gezellig.

Nileta 3 – TTVA 3 (4e klasse): 0-5
TTVA 3 moest nootgedwongen met een invaller afreizen naar Nieuw-Lekkerland voor de derby tegen Nileta 3. Vaste waarde Wim Verschoor had heel erg weinig moeite met zowel  Joop den Besten als Jurgen Jaspers van Nileta. Invaller Ton de Boom had tegen beide de volle vijf games nodig om twee winstpunten te mogen bijschrijven. Tegen Jaspers kwam hij zelfs terug van een 0-2 achterstand die hij op knappe wijze dus nog om wist te buigen in een overwinning. Het dubbel van Verschoor/De Boom was in drie games veel te sterk voor het Lekkerlandse duo. Een maximale score dus voor TTVA 3 met als opvallend figuur invaller Ton de Boom.  

TTVA 4 – Sliedrecht Sport 4 (4e klasse): 5-0
De heren Rijkens en Schimmel van TTVA 4 wisten eveneens een maximale score neer te zetten. Beide hadden echter wel een vijfde game nodig tegen Meijer van Sliedrecht.  Ook het dubbel ging in vier games naar de Alblasserdammers, wat totaal dus een mooie score opleverde.

TTVA 5 – Gorkum 4 (4e klasse): 4-1
Ook deze wedstrijd had voor TTVA 5 een maximale score op kunnen leveren. Ware het niet dat Ab de Groot het nodig vond om in de laatste partij een 2-0 voorsprong cadeau te doen aan v/d Brom van Gorkum. Maar Ronald Muskiet was gelukkig wel bij de les, wat hem dus twee winstpartijen opleverde.  Het dubbel ging niet gemakkelijk, maar viel uiteindelijk wel in vier spannende games de kant op van Muskiet en de Groot.

Taveba 7 – TTVA 6 (5e klasse): Uitgesteld

Serve 71  4 – TTVA 7 (6e klasse): 0-5
Theo van der Schelling en Nico Barten zijn bij TTVA nieuwkomers op competitievlak. Ze togen afgelopen woensdagavond naar Hendrik-Ido Ambacht om het daar op te nemen tegen Serve 4. Men kan met recht zeggen dat deze nieuwbakken competitiespelers er geen gras over lieten groeien. Zowel Theo als Nico wisten beide hun twee enkelspelen redelijk gemakkelijk te winnen. Ook het dubbel van de heren ging in vier games naar TTVA 7.  Ook hier een knappe maximale score dus.

TTVA 8 – Bernisse 80  3 (7e klasse): 2-3
Ook Jordie Tanzarella en Ruth en Arie Sloof stapten afgelopen donderdagavond voor het eerst de wondere wereld van de tafeltenniscompetitie binnen. Wel is waar ging dit gepaard met een kleine nederlaag maar men bood gedegen tegenstand tegen het Abbenbroekse Bernisse 3. Zowel  Arie als Jordy wisten hun eerste enkel partij te winnen. Het dubbel van de familie Sloof stond garant voor een ware triller waarin ze pas in de vijfde game met 10-12 het onderspit dolven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.