Prentenboeken en tijgers in de bibliotheek

26 januari 2018 door Josette Huisman
Prentenboeken en tijgers in de bibliotheek

ALBLASSERDAM - In de bibliotheken van AanZet vinden in het kader van De Nationale Voorleesdagen 2018 leuke activiteiten plaats. Het Prentenboek van het Jaar 2018 " Ssst! De tijger slaapt " staat hierbij centraal.

Bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is het van belang dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters/jonge kinderen. In Ssst! De tijger slaapt willen de dieren de tijger niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg! Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

Activiteiten in de bibliotheek
De Bibliotheek AanZet biedt jonge kinderen een groot aanbod aan leuke boeken. Kom langs om een van de prentenboeken uit de TopTien van 2018 te lenen en laat je inspireren om de allerkleinsten voor te lezen. Een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Nieuwe jeugdleden ontvangen tijdens de Voorleesdagen een leuk vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar cadeau.

Bibliotheek Alblasserdam
De Nationale Voorleesdagen vinden van 24 januari t/m 3 februari 2018 plaats.

  • In bibliotheek  Alblasserdam vindt op zaterdag 27 januari van 10:00 - 11:00 uur een voorleesontbijt plaats. Het is een voorleesontbijt speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Aanmelden kan via de website.
  • Op zaterdag 27 januari van 10.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag 31 januari van 14.30 - 16.30 uur kun je je laten schminken als een tijger.
  • Tijdens de voorleesdagen word er elke dag voorgelezen uit een prentenboek uit de prentenboeken top10. Op werkdagen van 14.30 - 16.30 uur en op zaterdag van 10.30 - 11.30 uur. Alle ouders en kinderen zijn welkom om te komen luisteren!

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen vindt u op de website

Foto: Ssst! De tijger slaapt wordt voorgelezen in bibliotheek AanZet Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.