Voorbeschouwing Tafeltennis Competitie TTVA

22 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Voorbeschouwing Tafeltennis Competitie TTVA

ALBLASSERDAM - Komende week gaat de voorjaarscompetitie tafeltennis weer van start. TTVA is met ingaan van dit nieuwe seizoen volledig overgestapt  van de reguliere (teams met 3 spelers) naar de Duo competitie, waar een team nog maar uit twee personen bestaat. De reden hierachter is dat de reguliere competitievorm langzaam aan het verdwijnen is en TTVA dus naar de toekomst kijkt. TTVA zal met acht teams gaan deelnemen aan deze competitie. De wedstrijden in de Duo competitie worden volgens het Davis Cup systeem verspeeld. Betekend dus dat een wedstrijd bestaat uit vier enkelpartijen en één dubbelpartij.

TTVA 1 krijgt het in de 2e klasse aan de stok met sterke teams als TOG uit Maasluis en het Brielse De Sprint. Kappen en Faasen zullen dus de mouwen weer op moeten stropen voor een goed resultaat.
Voor TTVA 2 (3e klasse) en TTVA 3 en 4 (beide 4e klasse) staat het seizoen in het teken van de derby. Alle drie de teams zijn ingedeeld bij het Lekkerlandse Nileta. Het weerzien met veelal oude bekenden geven deze wedstrijden toch wel een apart tintje en staat dus garant voor leuke wedstrijden.

De oude garde met Muskiet en de Groot gaat het ook in de 4e klasse proberen na het behaalde kampioenschap in het afgelopen seizoen in de 5e klasse regulier. De heren kunnen aan de bak met teams als Gorkum, het Zwijndrechtse Shot 65 en het Goudse Vriendenschaar.

TTVA 6 zal aantreden met Verhaar, Veth en Mes in de 5e klasse. Men zou zich moeiteloos moeten kunnen handhaven en misschien zit er wel wat meer in voor de mannen van TTVA 6.

TTVA 7 en 8 zijn volledig nieuwe teams met kersvers nieuwe leden en dus nieuw bloed voor TTVA. Team 7 met Nico Barten en Theo van der Schelling gaat uitkomen in de 6e klasse. TTVA 8 bestaat uit Ruth en Arie Sloof als ook de tot op het bot gemotiveerde Jordi Tanzarella. Zij gaan uitkomen in de 7e klasse.

Door de overgang naar deze nieuwe competitievorm is het moeilijk om aan te geven welke teams er misschien wel voor de bloemen kunnen gaan. Het is dus gewoon even afwachten wat in de eerste speelronden gaat gebeuren voordat we hierover serieus uitlatingen kunnen doen.

Het programma voor de eerste competitieronde ziet er als volgt uit:
26/1    TOG 1 – TTVA 1       
25/1    TTVA 2 – Nileta 1   
23/1    Nileta 3 – TTVA 3   
23/1    TTVA 4 – Sliedrecht Sport 4  
23/1    TTVA 5 – Gorkum 4
22/1    Taveba 7 – TTVA 6  is Uitgesteld      
24/1    Serve 71  4 – TTVA 7   
25/1    TTVA 8 – Bernisse 80  3

Bron foto: TTVA

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.