Tweede ronde KNZB competitie Wiekslag

15 januari 2018 door Josette Huisman
Tweede ronde KNZB competitie Wiekslag

ALBLASSERDAM - Zaterdag werd in zwembad Blokweer de tweede wedstrijd van de KNZB competitie gezwommen.  De wedstrijd werd gezwommen samen met het eveneens in de A klasse uitkomende de Schotejil uit Middelharnis en het in de C klasse uitkomende de Duck uit Brielle. Om uiteenlopende redenen kon  Wiekslag niet in de sterkste opstelling uitkomen. De KNZB heeft onlangs de promotie en degradatieregeling gepubliceerd en er degraderen dit seizoen liefst 11 verenigingen uit de A klasse. Voor Wiekslag is degradatie onontkoombaar.  Omdat er zaterdag  maar met drie verenigingen gezwommen wordt, was de kans op een medaille groter en die werden dan ook volop behaald.

Naast de vele medailles sneuvelden er ook weer veel persoonlijke records. Jeroen Mulder was liefst 84 seconden sneller op de 400 vrij met een tijd van 4.34.39 al moet gezegd worden dat zijn tijd al dateerde uit 2012. Susanna Hammerstein zwom de 400 vrij in 7.03.28 en verbeterde zich 39 seconden. Alex van den Berg verbeterde zijn tijd uit 2011 op de 400 wissel met 26 seconden en finishte nu in 5.55.73. Op de 200 wissel werden ook de nodige verbeteringen genoteerd. Pim Romeijn zwom 3.06.72 en verbeterde zich met 22 seconden. Daan Kouwenhoven tikte aan in 2.45.28 en dat was 20 seconden sneller.  Indra Morilla Gonzales was bijna 20 seconden sneller en tikte nu aan in 3.26.16. Mike Kouwenhoven wist zich 18 seconden te verbeteren op de 400 wissel en zwom nu 5.32.11. Sophie Buurman tikte aan in 2.57.47 en ook zij verbeterde haar tijd met 18 seconden. Lucie Barendregt zwom de 100 rug in 1.46.70 en dat was goed voor een pr van 14 seconden. Deborah Oosterwijk zwom ook de 100 rug en zij legde die afstand af in 1.45.61, goed voor een pr van 11 seconden.

Zaterdag word in Blokweer de derde wedstrijd uit het junioren, jeugd en senioren circuit gezwommen samen met ZPB en PCG.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.