CDA wil sneller vergunning voor evenementen

04 juli 2016
CDA wil sneller vergunning voor evenementen

ALBLASSERDAM - Het CDA wil dat verenigingen en buurtcomités sneller een vergunning krijgen voor het houden van evenementen. De partij heeft daartoe een motie ingediend tijdens de Algemene Beschouwingen van 29 juni 2016. De motie kon op een ruime steun van de Gemeenteraad rekenen.

Raadslid Arie van ’t Zelfde licht toe: ”In Alblasserdam worden veel evenementen georganiseerd. Door sportclubs, winkeliers en buurten. Dit bevordert de leefbaarheid in ons dorp. Toch blijkt en soms tijdrovend en duur om iets te organiseren. Terugkerende evenementen moeten ieder jaar weer vergunning aanvragen. De eisen worden steeds strenger en de kosten daardoor hoger. Het is belangrijk dat het eenvoudiger en goedkoper wordt om een vergunning te verkrijgen. Daar kan een positieve stimulans voor een goede en fijne samenleving in Alblasserdam van uitgaan”.

De burgemeester zei dat het college de inhoud van de motie onderschrijft. In het najaar zal in het kader van de begroting 2017 een uitgewerkt voorstel voor de vereenvoudiging van evenementenvergunningen aan de Raad worden voorgelegd.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.