Wiekslag sluit 2017 af met 5-kamp en monsterestafette

18 december 2017 door Hennie van der Zouw
Wiekslag sluit 2017 af met 5-kamp en monsterestafette

ALBLASSERDAM - Zaterdag 16 december stonden de laatste wedstrijden van 2017 op het programma.  De 5 kamp in Sliedrecht en de monsterestafette die avond in Papendrecht. In Sliedrecht stonden er alleen korte afstanden op het programma waaronder de 25 vrij. Op die afstand zwom vrijwel iedereen een scherpe tijd en voor velen was er op die afstand na vele jaren weer een pr bij te schrijven.

Op de 50 meter nummers werden er ook veel persoonlijke records gezwommen. Esther ten Wolde verbeterde haar tijd op de 50 rug met 6.65 seconden en haar nieuwe toptijd is 0.47.15. Deborah Oosterwijk zwom de 50 rug in 0.49.58 en dat was 6.64 seconden sneller. Op de 50 school verbeterde zij zich met 5.83 seconden. Lucie Barendregt zwom de 50 rug in 0.51.54, goed voor een pr van 4.31 seconden. Dide Provily zwom de 50 school in 0.48.28 en die tijd was 4.22 sneller. Eva Bot kwam in haar race op de 50 school tot een tijd van 55.04 en dat was een pr van 4.12 seconden.

Die avond vond in Papendrecht de monsterestafette plaats. Deze estafette start met de 400 wissel voor de heren en vervolgens komen ruim een uur diverse slagen en afstanden voorbij in de diverse leeftijdsklassen. De ploeg van Wiekslag begon goed en nam de leiding. Die kon echter niet lang worden vastgehouden en nadat als eerste de Geul de Alblasserdamse ploeg voorbij was gegaan was het daarna ook het team van ZOB '66 die Wiekslag voorbij ging. Wiekslag eindigde de afsluitende wedstrijd dus op de derde plaats.

In de kerstvakantie wordt er even gas terug genomen wat het aantal trainingen betreft om in Januari weer voluit te gaan. De grootste uitdaging zal zijn handhaving in de A klasse van de landelijke competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.