TTVA Teams Oogsten in de Week van de Waarheid

27 november 2017 door Hennie van der Zouw
TTVA Teams Oogsten in de Week van de Waarheid

ALBLASSERDAM - Het moest de afgelopen week allemaal gaan gebeuren voor De competitieteams van TTVA. Twee doelstellingen waren belangrijk, Voor Duo 1 en regulier 1 zouden zich nog veilig kunnen spelen en TTVA 2 en 3 hadden een duidelijk zicht op het Kampioenschap. Toen aan het eind van de week de rook was opgetrokken was er een 100% score bereikt. Duo 1 en regulier 1 deden dit op een krankzinnige manier. TTVA 3 behoud met nog een inhaal wedstrijd te gaan kansen op het kampioenschap. TTVA 3 deed het hun voor door afgelopen donderdag het Kampioenschap in de 5e klasse op overtuigende wijze binnen te hengelen.

Taveba 3 – TTVA 1      (2e kl. Duo)   3-2
Het was afgelopen maandagavond een avond van de dood of de gladiolen voor duo 1. Ergens in Numansdorp speelde koploper Taveri tegen concurrent Tavenu en dit werd een 1-4 overwinning voor de kampioen Taveri. Dit betekende echter wel dat TTVA in Barendrecht verplicht was om minimaal twee punten te halen om degradatie te kunnen ontlopen. Dit werd op een krankzinnige manier bewerkstelligt door Duo 1. Hoofdpersoon was Ron Kappen die zijn beide enkelpartijen wist te winnen. Zijn tweede zege tegen Olof Olsson (laatste partij van de avond) was echt te bizar voor woorden. Aangekomen in de vijfde game van de partij werd Ron in eerste instantie volledig afgemaakt en kwam dan ook met 10-2 achter. Olsson had dus nog maar één puntje nodig voor de winst in deze partij. Er kwam een soort van waas voor de ogen van onze Ron en punt voor punt wist hij de achterstand weg te poetsen. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond er  een 14-16 stand op het scorebord en zoals later op de avond bleek was dit dus het puntje wat Duo 1 in de 2e klasse hield. Ralph Faasen had in zijn enkel partij tegen Steven Olsson (zoon van) ook winstkansen en ook in het dubbel waren Kappen/Faasen er dicht bij. Beide partijen leverde echter geen punten op. Een krappe 3-2 nederlaag bleek na en telefoontje naar Numansdorp dus toch lijfsbehoud te hebben opgeleverd.

De Treffers 2 – TTVA 1   (3e kl. Regulier)   6-4
Ook TTVA 1 regulier wist zich op een ware triller manier te handhaven in de 3e klasse. Het duurde tot de negende partij van de avond voordat er aan de opdracht van het halen van vier punten was voldaan. Eigenlijk was Yannick Geerlings hier eigenlijk alleen voor verantwoordelijk. Hij wist namelijk alle drie zijn tegenstanders op de knieën te krijgen en zorgde op die manier voor drie van de vier behaalde punten van TTVA 1. Rien de Heer zorgde voor het vierde puntje. Zowel Peter Houmes als Rien de Heer hadden eerder in de wedstrijd hun kansen op meer al in rook op zien gaan. Beide konden hun winstkansen niet benutten. Ook het dubbel van Geerlings/Houmes was een tranendal. Ze hebben het gered maar ik denk dat een ieder dit seizoen heel erg snel wil vergeten, want het was nu niet echt om door een ringetje te halen.  En o ja! Zijn teamgenoten wisten te melden dat Peter Houmes toch echt niet slecht gespeeld had. Hij had deze avond namelijk een 100% score wat betreft het op de juiste manier serveren.

Phoenix 3 – TTVA 2   (4e kl. Regulier)   5-5
TTVA 2 moest er heel hard voor vechten tegen het Delftse Phoenix. Na een zeer spannend wedstrijdverloop wisten de heren de schade uiteindelijk te beperken tot een punten deling. Na 2-0 ging het naar 2-2 en van 5-3 naar 5-5, wat dus al aangeeft dat er echt voor geknokt moest worden. Cor Rijkens wist twee partijen te winnen, waarvan zijn tweede zege een opmerkelijke was. Hij wist bij een 5-4 achterstand de toch hoger ingeschatte Johan Mastenbroek in vijf games te verslaan. Zowel Wim Verschoor als Ton de Boom wisten beide een enkel te winnen. Het dubbel van Rijkens/Verschoor wist ook in vijf games te winnen van het zeer sterke dubbel Hughes/Mastenbroek van Phoenix. TTVA 2 mag nu op 30 november gaan proberen om zeven of acht punten bij elkaar te spelen die nodig zijn voor het behalen van het kampioenschap in de 4e klasse.

Talani 4 – TTVA 3             (5e kl. Regulier)   3-7
Het was Jeroen Veth die onder groot gejuich het eerste en nog benodigde puntje voor TTVA 3 binnen haalde. Men heeft een geweldig seizoen afgesloten met een fraai kampioenschap in de 5e klasse. Na wat fotomomentjes werd er uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen van Het uiterst gezellige team van Talani. Via hattricks van de al genoemde Jeroen Veth en ook Henk Mes en nog een puntje van Gerrit Verhaar wist men uiteindelijk uit te bollen naar een 3-7 overwinning. Dit alles speelde zich af in verre weg de mooiste tafeltennis gelegenheid van Zuid-Holland. Talani uit Langerak/Nieuwpoort heeft echt een geweldige accommodatie tot hun beschikking. Na afloop werd door beide teams onder het genot van een heerlijk biertje ons kampioenschap gevierd. Ronald Muskiet, Ab de Groot, Gerrit Verhaar, Jeroen Veth en Henk Mes proficiat met het behaalde kampioenschap.

Bron foto: TTVA.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.