Wethouder Dorien Zandvliet reikt prijzen voor waterfoto's uit

30 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Wethouder Dorien Zandvliet reikt prijzen voor waterfoto's uit

ALBLASSERDAM - Wethouder Dorien Zandvliet maakte woensdagmiddag 25 oktober in de raadzaal van het gemeentehuis bekend wie de winnaars zijn van de fotowedstrijd in het kader van de Week van Ons Water. Ook reikte ze de bijbehorende prijzen uit.

De winnaars
Op de eerste plaats eindigde de foto van Leny de Jong. Zij fotografeerde de Brug over de Noord vanuit een laag standpunt. De winnares, die helaas niet bij de prijsuitreiking aanwezig kon zijn, ontvangt een grote afdruk van haar foto op canvas.

De tweede prijs was voor Runa Kooper die de Middelkade fotografeerde met aan weeszijden het water. Zij mocht het boek Kinderdijk, land, wind en water in ontvangst nemen. Albert Schouten won de derde prijs voor zijn foto van de brug over de haven bij hoog water.Hij kreeg het fotoboek Drechtsteden vanuit de lucht.

Jury
De foto's zijn beoordeeld door professioneel fotograaf Cees van der Wal, een waterdeskundige van de gemeente en wethouder Dorien Zandvliet. De jury keek naar de kwaliteit, originaliteit en natuurlijk naar de manier waarop het water in beeld is gebracht.

Week van Ons Water
De Week van Ons Water is bedoeld om jong en oud met uiteenlopende activiteiten aan het denken te zetten over water en veiligheid. Door het veranderende klimaat stijgt het water in de rivieren en vallen vaker dan vroeger hevige hoosbuien. Wethouder Peter Verheij sloot de week af. Hij bedankte vertegenwoordigers van Watersportvereniging d' Alblasserwaerdt en historische Vereniging West-Alblasserwaard voor hun medewerking.

Op de foto: Wethouder Dorien Zandvliet (midden) toont de foto van Leny de Jong die op de eerste plaats eindigde. Links staat Runa Kooper die als tweede eindigde. Albert Schouten (rechts) won de derde prijs.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.