Regio schaart zich achter Nationaal Programma Preventie

02 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Regio schaart zich achter Nationaal Programma Preventie

DRECHTSTEDEN - 'Kijken naar wat iemand nog wél kan.' De fitnesstoestellen in het Lammetjeswiel, de huisbezoeken van de Stichting Welzijn Alblasserdam en de activiteiten door buurtsportcoaches op scholen illustreren dat Alblasserdam veel waarde hecht aan positieve gezondheid. Wethouder Dorien Zandvliet haalde onder meer deze voorbeelden aan toen ze een zogeheten pledge (een belofte) ondertekende in het kader van de Week van de Positieve Gezondheid. 

Zorgorganisaties uit de hele regio bogen zich deze week gezamenlijk over de vraag wat positieve gezondheid voor hen betekent. Positieve gezondheid gaat uit van wat iemand nog wél kan en veroorzaakt een omslag in het denken over gezondheid. Het begrip omvat niet alleen lichamelijke gezondheid, maar bijvoorbeeld ook of iemand een doel heeft in het leven en betekenisvolle relaties onderhoudt.

Kracht bij zetten
Steeds meer organisaties richten hun dagelijkse praktijk hierop in. Samen ondertekenden bijna 20 partijen een pledge om deze beweging kracht bij te zetten. Stichting Drechtzorg, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid en de GGD ZHZ (onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd) zijn initiatiefnemers van de Week van de Positieve Gezondheid. Gedurende deze hele week waren er in de regio diverse workshops en bijeenkomsten over dit thema.

Foto: Bestuurders uit de regio tonen de 'pledge' met hun handtekening er op.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.