Tafeltennis Vereniging TTVA staat er goed voor

02 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Tafeltennis Vereniging TTVA staat er goed voor

ALBLASSERDAM - In de week dat TTVA op het sponsorvlak het goede nieuw ontving dat hoofdsponsor Riens Gort Optiek voor nog eens een periode van drie jaar aan TTVA verbonden blijft, bleven de competitie teams goed in het spoor. Er waren wel is waar drie kleine nederlagen geleden door Duo 1 en Regulier 2 en 3, maar dat mocht de pret niet drukken. TTVA 1 regulier herstelde zich goed met een ruime zege op TOGB. Alle vier de teams behouden hun kansen op een hoge klassering.

Vriendenschaar 4 – TTVA 1 (2e Klasse Duo): 3-2
Duo 1 ging nipt onderuit in Gouda. Ron kappen bleef ongeslagen al had hij het tegen v/d Hoogen wel erg lastig. Pas in de vijfde game wist hij echt afstand te nemen. Ralph Faasen had in beide enkelpartijen eigenlijk weinig kansen en bleef dus ook op een hatelijke nul staan. Na een 2-0 achterstand in het dubbel wisten Kappen en Faasen zich goed terug in de partij te knokken. Jammer genoeg kon men in de vijfde game niet doordrukken en de partij ging dus naar het dubbel van Vriendenschaar. Deze krappe nederlaag zorgt gelukkig niet voor al te veel stress want men blijft gewoon goed meedraaien.

TTVA 1 – TOGB 4 (3e Klasse Regulier): 8-2
TTVA 1 toonde een goed herstel na de smadelijke nederlaag van vorige week bij Xerxes.  Zowel Rien de Heer als Patrick van der Heiden speelden een puike wedstrijd tegen de mannen uit Berkel en Rodenrijs, met als gevolg twee klinkende hattricks. Yannick Geerlings begint zich langzaam uit een flinke dip weer op te werken. Hij moest alleen de lastige Peter Buitendijk feliciteren. Het dubbel van Geerlings/van der Heiden liep deze avond gewoon voor geen meter. Zie gingen er clean in drie games af tegen het dubbel van TOGB. Goede zege voor TTVA 1. Eentje die zorgt dat ze gewoon blijven meedoen om de bovenste plaatsen in de poule.

TTVA 2 – De Treffers 3 (4e Klasse Regulier): 4-6
Tja dan ben je de grootste kampioenskandidaat en dan komt De Treffers uit Melissant bij je Langs, die daar niet echt een boodschap aan heeft. TTVA 2 moest heel erg hard knokken om het verlies nog beperkt te houden. Men stond op een bepaald moment tegen een 1-5 achterstand aan te kijken. Maar gelukkig werden drie van de laatste vier partijen alsnog in winst omgezet. Remco Schimmel wist twee partijen naar zich toe te trekken. Vooral zijn zege op de zeer sterke Denny de waal was van hoog gehalte. Zowel  Wim Verschoor als Ton de Boom wisten beide nog een puntje toe te voegen. Het Dubbel van Verschoor/de Boom werd nipt met 6-11 in de vijfde game verloren. Uiteindelijk dus nog met de schrik vrijkomend deze avond, blijft TTVA met twee punten koploper in de 4e klasse.  

Merwestad 2 – TTVA 3 (5e Klasse Regulier): 6-4
Na twee goede speelrondes liep TTVA 3 in Dordrecht en beetje tegen de lamp. Alle TTVA-ers speelde zich kapot op de sterke Ulrich Wijbers van Merwestad. Zowel Henk Mes als Ronald Muskiet wisten er tegen hem nog wel een vijfde game uit te slepen, maar dat was dus niet voldoende. Ronald  wist zijn twee andere partijen wel te winnen. Zowel Gerrit Verhaar als Henk Mes bleven beide op één zege steken. Ook het dubbel van Muskiet/Verhaar moest na een goed begin toch zijn meerder erkennen in het Dordtse Dubbel. Maar TTVA 3 blijft wel koploper.

Foto: Patrick van der Heijden speelde een belangrijke rol voor TTVA in de wedstrijd tegen TOGB. (Bron foto: TTVA)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.