Werkzaamheden voor fietsroute Beneden Merwede

27 september 2017 door Hennie van der Zouw
Werkzaamheden voor fietsroute Beneden Merwede

ALBLASSERDAM - Van 3 oktober t/m 13 oktober worden er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd voor de aanleg van het laatste deel van de fietsroute Beneden Merwede in Alblasserdam. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Alblasserdam. Op een aantal momenten kan het verkeer hiervan hinder ondervinden.

Waar en Wanneer?

Edisonweg - Van Waneaweg
In de nacht van 3 op 4 oktober wordt het kruispunt Edisonweg – Van Wenaeweg afgesloten voor verkeer. De afsluiting duurt van 21:00 tot 05:00 uur. Voor het verkeer geldt een omleiding.
Mogelijk ondervindt het verkeer ook buiten deze uren last van de werkzaamheden.

Edisonweg - Grote Beer
In de nacht van 3 op 4 oktober is er een rijbaanafzetting ter hoogte van de kruising Edisonweg - Grote Beer. De afzetting duurt van 21:00 tot 05:00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de andere rijbaan. Verkeersregelaars begeleiden fietsers. Mogelijk ondervindt het verkeer ook buiten deze uren  last van de werkzaamheden.

Hoogendijk - Van Wenaeweg
Van 4 t/m 6 oktober is de Hoogendijk afgesloten voor fietsverkeer. Voor fietsers is er een omleiding via Papendrecht en bedrijventerrein Nieuwland Parc. De Van Wenaeweg blijft bereikbaar. Verkeer wordt begeleidt door verkeersregelaars.

De werkzaamheden aan de Hoogendijk-Van Wenaeweg duren t/m 13 oktober.

Waarom?
De aanleg van de vrijliggende fietsverbinding naar Papendrecht is onderdeel van project ‘Fiets filevrij!’ van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Doel van dit project is om automobilisten die op fietsbare afstand (tot 15 km) wonen te stimuleren de fiets naar het werk te gebruiken voor woon-werkverkeer en zo de A15 te ontlasten. In de regio Drechtsteden werken we vanuit dit project aan de aanleg van de Beneden Merwederoute: een veilige en kwalitatief hoogwaardige snelfietsverbinding die de verschillende Drechtsteden verbindt. Het gedeelte Staalindustrieweg is inmiddels uitgevoerd en in gebruik genomen.

Meer informatie
Bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Alblasserdam via het telefoonnummer 14-078.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.