Esther Vliegenthart start nieuwe praktijk voor begeleiding van kinderen

04 oktober 2016
Esther Vliegenthart start nieuwe praktijk voor begeleiding van kinderen

ALBLASSERDAM - Esther Vliegenthart uit Kinderdijk biedt begeleiding aan kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling.

Nu hulp nodig
Esther heeft zelf een zoon met autisme en weet daarom hoe het is om lang te wachten wanneer je met de handen in het haar zit. “Ik ken de situatie”, zegt ze, “wij hebben het ook meegemaakt en elke dag dat je langer moet wachten op hulp of begeleiding is er dan een te veel.”

Haar zoon kreeg de diagnose vier jaar geleden. Inmiddels loopt haar gezin weer op rolletjes en heeft ze diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van autisme en leer- en gedragsproblemen bij kinderen. Ook schreef zij al een aantal kinderboeken voor deze doelgroep.

Aan de hand
Onder de naam “aan de hand” biedt Esther begeleiding bij ouders thuis of daar waar ze het nodig hebben. Ook informeert ze scholen over ontwikkelingsstoornissen bij kinderen in de vorm van ervaringscircuits.

“Hoe beter leerkrachten zich kunnen inleven, hoe beter zij hun leerling kunnen begeleiden”. Meer hierover staat te lezen op haar website www.aandehand.com. “Wij stellen geen diagnose, maar bieden begeleiding op maat. Dat kan een uitkomst zijn voor veel ouders, gezien de lange wachttijden bij de grotere organisaties in onze regio”, aldus Esther.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.