De heer Ton Rosloot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

17 september 2017 door Hennie van der Zouw
De heer Ton Rosloot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

ALBLASSERDAM - Burgemeester Jaap Paans reikte zondagochtend 17 september om kwart over elf in de Elthetokerk een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer A.J. Rosloot. 

De heer Rosloot is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van het kerkgebouw waarvoor hij zich al vele jaren inzet.

Sinds 1977 is de heer Rosloot vrijwilliger bij de Elthetokerk. Hij verleent hulp bij de rommelmarkt en de kerstmarkt en doet klusjes voor oudere gemeenteleden. Sinds 1981 is hij bestuurslid van de Stichting tot Bouw en Instandhouding van de Elthetokerk. Naast zijn bestuurlijke inzet verricht de heer Rosloot veel en uiteenlopende werkzaamheden in en aan het kerkgebouw.

Zijn inzet als vrijwilliger reikt verder dan het kerkenwerk. Sinds 1990 is hij vrijwilliger bij de Landelijke Vereniging Schoonrijders. Hij zorgt tijdens het trainingsseizoen voor de materialen en het openen en sluiten van de kleedkamer. Daarnaast ontfermt hij zich over de beginnelingen door met hen te oefenen. Sinds 2004  is de heer Rosloot ook vrijwilliger bij Volkstuinvereniging Plantage in Alblasserdam. Behalve het onderhoud aan zijn eigen tuin, doet hij voor de vereniging reparaties aan gereedschap, onderhoud aan het rijdend materieel en legt hij straatjes aan. Vanwege al zijn inspanningen voor de samenleving heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd om de heer Rosloot te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Foto's: Peter Dekker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.