DoorBrekers start nieuwe kerk in de Drechtsteden met bijeenkomsten in Landvast

10 juli 2017
DoorBrekers start nieuwe kerk in de Drechtsteden met bijeenkomsten in Landvast

ALBLASSERDAM - DoorBrekers is een moderne kerk die 12 jaar geleden van start ging in Barneveld. "In de afgelopen jaren hebben we kerken geplant in Amersfoort, Zeeland en Zwolle, en we zijn blij bekend te maken dat we een opnieuw een locatie starten die een regio bereikt," aldus Peter Paauwe, oprichter en senior pastor van DoorBrekers.

Drechtsteden
DoorBrekers staat bekend als een kerk met de visie nieuwe kerken in Nederland te willen starten. "Ons doel is mensen helpen connecten met Jezus. Door de kerk, door worship en door relaties. Want dan zien we dat levens worden vernieuwd. Ons hart klopt al enige tijd sneller voor de regio Drechtsteden en een aantal mensen uit deze regio bezoeken DoorBrekers al. We hebben nu een locatie gevonden waar alle Drechtsteden binnen 20 minuten bij DoorBrekers kunnen zijn. Een locatie met goede parkeergelegenheid en veel ruimtes."

Introductiemeeting
Op zondag 17 september start DoorBrekers Drechtsteden met een introductiemeeting. "Tijdens deze meeting delen we onze visie en strategie voor DoorBrekers Drechtsteden en blikken we vooruit naar de eerste samenkomsten. Er is ruimte om vragen te stellen en kennis te maken met leiders van DoorBrekers en andere mensen uit de regio die betrokken willen raken bij DoorBrekers Drechtsteden." De introductiemeeting start om 16:30 uur en is open voor iedereen. Bij de introductiemeeting is kinderoppas aanwezig.

Samenkomsten
Vanaf zondag 24 september houdt DoorBrekers elke zondag een samenkomst om 16:30 uur. "In de beginfase is het bouwen van relaties en connecties één van de belangrijkste dingen. De kerk bestaat uit mensen en is geen instelling of gebouw. We starten daarom met samenkomsten van ongeveer een uur. De focus ligt op connecten en het bouwen van een lokaal team waarmee we in de nabije toekomst op zondagochtend diensten kunnen houden, als een volwaardige campus van DoorBrekers." Peter Paauwe begint 24 september met een serie die het fundament legt voor DoorBrekers Drechtsteden.

DoorBrekers
DoorBrekers maakt sinds de start in 2005 met 40 volwassen en 40 kinderen, een snelle groei door. In totaal bezoeken wekelijks zo'n 2.000 mensen de diensten in Barneveld, Amersfoort, Zwolle en Zeeland. DoorBrekers bouwde in 2016 in Barneveld mee aan een groot evenementencentrum de Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Meer informatie
De introductiemeeting en samenkomsten van DoorBrekers Drechtsteden gaan plaats vinden in het Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Meer informatie over DoorBrekers Drechtsteden vind je op DoorBrekers.nl/Drechtsteden.

De keuze voor Alblasserdam wordt niet heel enthousiast ontvangen. Want waarom kiest Doorbrekers voor een regio waar al zoveel kerken zijn?

Predikant Sjaak Visser van de PKN Alblasserdam geeft aan:
"Ik kom uit dat dorp. Ik geloof dat ze daar inmiddels 23 kerken hebben van zeer evangelisch tot zeer orthodox. Ik weet zeker dat ze daar zitten te wachten op nog een nieuwe kerk, die vooral andere kerken leeg zal gaan zuigen".

Andere reacties:
Sjoukje de Boer:"En zo erg voor alle andere gemeentes, die er al zijn. Door het spektakel halen ze alle jongeren uit de omgeving weg. Ik kan niet geloven, dat dit van God is".

Predikant Arie Mol:"Lekker vliegen afvangen in de Bible Belt. Er zijn nog altijd mensen die erin trappen".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.