Echtpaar de Jong 60 jaar getrouwd

18 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Echtpaar de Jong 60 jaar getrouwd

ALBLASSERDAM - Het was de 17e juli  alweer 60 jaar geleden dat  zij elkaar het jawoord gaven in Alblasserdam. Ada de Jong-Jongeneel (81), geboren te Oud Alblas, leerde  Nick de Jong (86), een geboren Alblasserdammer. kennen toen zij 16 was op het feestje  (trouwerij) van Nick's broer , waar ze wel erg vaak in het hoekje kwam om hem van een drankje te voorzien. Dat contact ging nooit meer voorbij en nu, na 60 jarig huwelijk, zijn zij nog steeds gelukkig in hun appartement aan de Rijnstraat, waar ze alweer 7 jaar wonen.

Het echtpaar heeft 5 zonen en 1 dochter gekregen en ze zijn de gelukkige grootouders van hun 19 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Nick, inmiddels uiteraard met pensioen, is zijn loopbaan begonnen bij J & K Smit, maar verruilde van weggever, waar hij, in dienst van Borjse, 33 jaar als timmerman en later als uitvoerder heeft gewerkt.

Nick heeft geen hobby's maar fietst nog wel. Datzelfde geldt voor Ada, die vroeger in de huishouding heeft gewerkt. Zij hopen een receptie te geven gelijktijdig met haar 82ste verjaardag en gaan bovendien nog uit eten met de kinderen.

Loco burgemeester Arjan Kraijo bracht het echtpaar een felicitatie bezoek op 17 juli

Foto: Joop Aret.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.