Baggerschip na tewaterlating naar IHC Kinderdijk gesleept

07 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Baggerschip na tewaterlating naar IHC Kinderdijk gesleept

ALBLASSERDAM - Scheepsbouwer IHC heeft vanmorgen om 7.00 uur op de scheepswerf in Krimpen aan den IJssel een nieuw baggerschip succesvol te water gelaten. Het schip is na de tewaterlating naar Kinderdijk versleept om daar verder afgebouwd te worden. De SHANTI SAGAR 18 – een gestandaardiseerde sleephopperzuiger van 8.000m3 en is de tweede Beagle® 8 sleephopperzuiger die IHC bouwt voor Adani.

De IHC Beagle® serie is ontworpen met een aantal standaardfuncties, waaronder high performance baggerpompen, een innovatieve rompvorm en een ergonomisch ontworpen brug lay-out en consoles. Door het modulaire ontwerp kunnen de schepen – zowel tijdens de bouw als in een later stadium – worden aangepast aan specifieke behoeften. Zo zullen de SHANTI SAGAR 17 & 18 worden ingezet voor baggerwerkzaamheden op uitdagende grondsoorten, en wordt daarom uitgerust met een zwaardere sleepkop en een verhoogd voortstuwingsvermogen.

Foto: Dave Jansen

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.