Volle zaal voor Soli en de kunstkanjers van 'muziek = leuk'.

03 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Volle zaal voor Soli en de kunstkanjers van 'muziek = leuk'.

ALBLASSERDAM - Ruim 200 bezoekers genoten zaterdag van een gevarieerde voorstelling in Landvast. Maarliefst 35 leerlingen deden mee aan het slotconcert van “muziek = leuk”, deze leerlingen hebben in de afgelopen 10 weken muzieklessen gevolgd op de Twijn en het Kompas onder leiding van Desirée Twigt en Ivo Kouwenhoven. Dat de leerlingen goede vorderingen gemaakt hebben was goed te horen tijdens het concert. Met blokfluiten en boomwhackers werd onder leiding van de altijd enthousiaste juf Desirée een echt slotconcert gegeven.

Na het slotconcert konden de aanwezigen gaan luisteren naar het muzikale verhaal van “De gelaarsde kat”. Het eeuwenoude verhaal werd verteld door de bekende stemacteur Vincent van Haaren. Het fanfareorkest van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria onder leiding van dirigent Jurgen Nab zorgde voor passende muziek die passend was bij de sfeer en beleving van het verhaal.

Ook tijdens de voorstelling gaven de kids van “muziek = leuk” weer acte de préséance door samen met het grote fanfare orkest de” blokfluit rap” te spelen. Aan het eind van het verhaal kwam gelukkig alles weer “op z’n pootjes terecht” en was de arme molenaarszoon dankzij het vernuft van zijn pratende kat veranderd in de schatrijke “Markies van Karabas”.

Nadat de klanken van de overbekende Weddingmarch van Mendelssohn geklonken hadden en de Markies getrouwd was met de dochter van de koning was het hoogtijd om diploma’s uit te reiken aan de deelnemers van “muziek = leuk”.

“Muziek = leuk” werd mogelijk gemaakt door “Kunstkanjers” en familievoorstelling de gelaarsde kat kwam tot stand dankzij een bijdrage van de SNS bank. Soli kijkt terug op een zeer geslaagd project en concert wat zeker in het nieuwe seizoen weer een vervolg zal krijgen.

Na afloop van het concert konden er nog naar hartenlust muziekinstrumenten uitgeprobeerd worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.