Goede eerste resultaten inzameling met oranje containers

12 mei 2017
Goede eerste resultaten inzameling met oranje containers

ALBLASSERDAM - De eerste twee inzamelrondes van maart en april van dit jaar van de nieuwe plastic, metaal en drankenkartons (PMD) containers laten goede resultaten zien. Inmiddels hebben bijna 4300 huishoudens de PMD container aangeboden, van de 5.541 containers die zijn uitgedeeld.
In deze twee maanden is 77.000 kilo grondstoffen opgehaald klaar voor recycling. Dat was vorig jaar om deze tijd nog slechts 27.000 kilo.

Daling restafval
Door deze goede resultaten daalt ook de hoeveelheid restafval. Dit daalde in april van 370.000 kilo in 2016 naar 286.000 kilo in 2017. Daarmee komen we nu op 171 kilo restafval per inwoner per jaar.

Wethouder Verheij blij met resultaat
Wethouder Peter Verheij: ''Ik ben heel blij met deze resultaten. Onze inwoners gebruiken de nieuwe container steeds meer. De daling van het restafval geeft aan dat we op de goede weg zijn naar ons doel: 100 kilo restafval per inwoner per jaar. Ik hoop van harte dat alle inwoners uiteindelijk meedoen. De bewustwording wordt steeds groter, dat zien we ook aan het aanbieden van groente-, fruit en tuinafval. In het eerste kwartaal 2017 steeg dit van 208.000 kilo naar 263.000 kilo. Ik zie het als een gezamenlijke uitdaging om ook de volgende stappen richting de 100 kilo te zetten!"

Scheiden plastic, metaal en drankenkartons
Begin dit jaar is het scheiden van PMD anders aangepakt. Sinds maart heeft iedere inwoner met een tuin een nieuwe plastic container. Daarnaast zijn de locaties van de oranje verzamelcontainers herverdeeld. Op de website www.indegoeiebak.nl leest u wat bij het PMD mag.

Afvalkalender
Op de afvalkalender van HVC staan de inzameldagen: http://inzamelkalender.hvcgroep.nl. Ook kunt u op een smartphone of tablet de HVC afval-app downloaden. Daar staat wanneer het afval wordt ingezameld. Ook kunt u aangeven of u herinneringen over de inzameldagen wilt ontvangen. Heeft u geen internet? Dan kunt per post een nieuwe afvalkalender krijgen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van HVC via telefoonnummer 0800-0700 (gratis).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.