Raphaël Booiman zwom NJJK in Eindhoven

19 juni 2017 door Josette Huisman
Raphaël Booiman zwom NJJK in Eindhoven

ALBLASSERDAM - Van donderdag 15 juni t/m zondag 18 juni verscheen de top van Nederland aan de start bij de Nederlandse junioren en jeugd kampioenschappen in Eindhoven.  Raphaël Booiman, die uitkomt voor Wiekslag, had zich geplaatst voor drie afstanden. Zijn favoriete slag is schoolslag en op die slag kwam hij uit op de 50, 100 en 200 meter.
Op donderdag  stond de langste afstand op het programma. Raphaël stond ingeschreven met 2.51.99 en zwom nu 2.52.66. Die tijd was goed voor plaats 25. Vrijdagmiddag stond de 50 school geprogrammeerd en was hij ingeschreven met 0.34.70. Raphaël tikte nu aan in 0.35.55 en dat resulteerde in een 17e plaats. Zaterdagochtend zwom Raphaél de 100 meter en was hij ingeschreven met 1.17.73. Hij zwom op deze afstand naar een 22e plaats met een tijd van 1.18.90. 
Raphaël die wat vermoeid aan het NJJK begon mag trots zijn. Hij zwom 3 limieten waardoor hij zich  bij de toppers van zijn leeftijd mocht voegen. Het mogen deelnemen is al een hele prestatie.

5 kamp Groot Ammers
In Groot Ammers werd zaterdag de laatste wedstrijd van de vijfkamp gezwommen in het zonovergoten buitenbad.  Luca Nguyen - Tri zwom een nieuw clubrecord bij de jongens onder de 12 op de 200 vlinder met een tijd van 3.09.56. Naast de vele medailles werden er nog een aantal persoonlijke records gezwommen. Kirsten den Ouden zwom het pr record van de dag door op de 200 vlinder 12.70 seconden van haar oude tijd af te snoepen. Isabel Scheepbouwer en Jorrit de Vries waren op dezelfde afstand 10.83 seconden en 7. 65 seconden sneller. Emma Wesdorp zwom op de 100 school 6.14 seconden sneller en Wesley Scheepbouwer (-5.95) en Vera Kruithof (-4.03) zwommen een nieuw pr op de 200 vlinder. Lieke v.d. Kuijl en Eva Bot waren respectievelijk 3.26 seconden en 2.64 seconden sneller op de 50 school.

Scholenfinale
Zaterdag vinden in Blokweer de Nationale Schoolzwemkampioenschappen plaats waar een grote groep wedstrijdzwemmers als vrijwilliger langs het bad zal staan.  Op 30 juni staat de jaarlijkse bbq op het programma in Giessenburg waar de ochtend erna in het buitenbad aldaar de clubkampioenschappen plaatsvinden. Zondag 2 juli wordt in Dordrecht de jaargangfinale voor de minioren gezwommen. Het ziet er naar uit dat zich onder de beste minioren van Nederland een aantal zwemmers van Wiekslag zit en daarna is het lange seizoen dan echt ten einde.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.