Gezamenlijke Koningsspelen basisonderwijs Alblasserdam

18 april 2016
Gezamenlijke Koningsspelen basisonderwijs Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Om kinderen uit het basisonderwijs samen te laten bewegen zijn in 2013 de Koningsspelen in het leven geroepen. In Alblasserdam is besloten dat alle groepen 7 en 8 van het basisonderwijs dit sportieve Oranjefeest met elkaar vieren. In samenwerking met verschillende sportverenigingen is op 22 april - de dag waarop de Koningsspelen zijn gepland - een sportdag georganiseerd. Het betreft de kinderen uit de groepen 7 en 8 van de openbare basisschool ’t Nokkenwiel, Brede School Het Palet, School met de Bijbel Het Kompas, en de drie christelijke kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs in Alblasserdam: De Boeg, De Loopplank en De Schalm.

De groepen 7 starten de sportdag bij Sportpark Molenzicht en Sportcentrum Blokweer.

Wethouder Kraijo geeft het startschot voor de spelen. De groepen 8 beginnen hun sportieve activiteiten bij Recreatiecentrum De Vinkenwaard en op het sportpark Souburgh. Halverwege de dag wisselen de groepen van locaties. Op het programma van groep 7 staan onder andere badminton, waterpolo, estafettezwemmen, korfbal, watervoetbal en een bootcamp.

Groep 8 kan zich uitleven met voetbal, atletiek, hockey, bubbelbal en een survival. Rond 13.45 uur sluit burgemeester Paans de Koningsspelen af bij groep 8. Daarna gaan de kinderen genieten van twee weken vakantie.

Op de foto: Nadia Pieplenbosch en Kevin Maat uit groep 8 van kindcentrum De Schalm (PIT kinderopvang & onderwijs) bereiden zich voor op de Koningsspelen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.