Wiekslag wederom tweede in regio competitie

27 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Wiekslag wederom tweede in regio competitie

ALBLASSERDAM - Twee weken na de handhaving in de landelijke A klasse moesten de zwemmers van Wiekslag in Dordrecht aan de bak op de lange baan. Vanaf de eerste ronde stond Wiekslag achter het ongenaakbare MNC Dordrecht op de tweede plaats in de A poule. In die poule streden de acht sterkste verenigingen van de Regio West Competitie. Na wederom een tweede plaats in deze wedstrijd was er voor het derde achtereenvolgende jaar de tweede plaats in de eindstand.

De 10 x 50 vrij gemengde  estafetteploeg bestaande uit minioren, junioren en jeugd zwemmers zwom in 4.59.53 naar een vierde plaats en een clubrecord. Melvin Prins won een gouden plak op de 100 rug en een bronzen op de 200 vlinder.  Romy de Laat zwom naar het goud op de 200 vrij na net daarvoor een 400 vrij gezwommen te hebben. Raphaël Booiman won zilver op de 100 school en brons op de 100 vlinder.  Luca Nguyen-Tri zwom naar het zilver op de 50 rug. Ryan de Laat  en Nikita Herwig wonnen het zilver op de 50 vlinder. Sophie Buurman won brons op de 50 rug en dezelfde kleur medaille won Cheyenne Visser op de 100 rug. Wendy ten Wolde zwom naar het brons op de 100 school.

Daan Kouwenhoven had de juiste vorm zaterdag. Hij zwom op de 100 vlinder het pr record. Daan tikte aan in 1.28.72 en dat was een verbetering met 32 seconden. Op de 100 school zwom hij een pr van 12 seconden. Raphaël Booiman zwom ruim 22 seconden sneller op de 100 vlinder. Thierry den Ouden tikte na de 50 vlinder bijna 10 seconden sneller aan. Joyce Lodder was op dezelfde afstand 6 seconden sneller. Timo Huizer zwom een pr van bijna 5 seconden op de 100 vlinder en Kirsten den Ouden zwom haar 10 vrij bijna 5 seconden sneller.

Zaterdag 1 april staat in Papendrecht de vierde en laatste ronde van het swimcick / miniorencircuit op het programma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.