De Boeg timmert aan de weg met techniek

17 oktober 2008

ALBLASSERDAM - Christelijke basisschool De Boeg geeft het vak techniek een prominente plaats binnen het onderwijs. Dat bleek vorige week maar weer, toen een projectweek over dit onderwerp werd afgerond met een drukbezochte kijkmiddag op school.

De Boeg is een zogenaamde VTB school. VTB staat voor Verbreding Techniek Basisonderwijs. Het is de bedoeling om het vak techniek geïntegreerd in andere vakken aan te bieden.
Zo wordt in de groepen 1 en 2 al een tijdje elke woensdagmorgen aan techniek gedaan onder begeleiding van ouders en andere vrijwilligers. Leuke lessen waar alle betrokkenen veel plezier aan beleven.
De toekomst zal laten zien dat naast deze lessen ook in de klas bij elk nieuw thema technieklessen rond dat thema worden aangeboden. In de andere groepen wordt aan de hand van de methode Topondernemers (zaakvakken, aangeboden rond een thema) techniek geïntegreerd. Bij elk thema worden technieklessen gezocht en die worden éénmaal per week in circuitvorm aangeboden.

Vorige week was iedereen op de hele school druk bezig met het project ‘Techniek en Water’. In alle groepen werden naast de kennisoverdracht over het onderwerp ook techniekopdrachten uitgevoerd die op één of andere wijze te maken hebben met water.
In de groepen wordt het onderwerp breed aangeboden. Er werden bruggen en molens gebouwd en er waren projecten over zinken en drijven, de haven, de polder, scheepvaart, waterzuivering. Ook werden er proefjes gedaan met water.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.