Nog steeds billenknijpen voor Wiekslag in de KNZB competitie

13 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Nog steeds billenknijpen voor Wiekslag in de KNZB competitie

ALBLASSERDAM - Zaterdag 10 januari stond in Alblasserdam de derde wedstrijd van de KNZB competitie op het programma. Na de promotie van vorig jaar is de doelstelling handhaving in de landelijke A klasse. Na 2 wedstrijden staat Wiekslag net boven de degradatiestreep. Aan de inzet en motivatie ligt het in ieder geval niet getuige de 14 gouden medailles, 13 zilveren medailles, 12 bronzen medailles en 71 persoonlijke records. Toch is Wiekslag nog steeds niet veilig maar lijkt handhaving toch wat dichterbij  te zijn.

De wedstrijd begon voor Wiekslag direct goed. Isabel Scheepbouwer, Wendy ten Wolde, Joyce Lodder en Fenna Herwig verschenen op het startblok voor de 4 x 50 wissel bij de junioren. De meiden zwommen met een mooie 2.18.50 naar de eerste plaats en namen met een verschil van 0.69 seconde het clubrecord dat dateerde uit 2006 over. Robin Vermeulen zwom een clubrecord uit 2003, dat in handen was van Milou Julicher,  op de 50 vlinder uit de boeken. Robin zwom 0.37.35 en verbeterde dit met 0.06 seconde.

Het pr record van de dag werd gezwommen door Lucie Barendregt. Zij was 32.4 seconden sneller op de 100 vrij. Noa van der Kuijl was 17.52 seconden sneller op de 200 school. Op diezelfde afstand waren Pim Romeijn en Joyce Lodder respectievelijk 13.62 en 12.47 seconden sneller. Lucas Toes zwom zijn 100 vrij 11,44 seconden sneller. Emma Wesdorp tikte na haar 100 vrij 10.55 seconden sneller aan dan voorheen. Odin Kruithof had het naar zijn zin op de 100 vlinder en zwom 9.42 seconden sneller. De loodzware 400 wissel leverde Ellis van Steenis en Wesley Scheepbouwer een pr van ruim 8 seconden op. Michelle Soeteman zwom haar 100 vlinder bijna 8 seconden sneller.

Zaterdag reist Wiekslag af naar Dordrecht om de tweede plaats in de sterkste poule van de Regio West competitie te verdedigen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.