Wmo-adviesraad biedt onderzoeksrapport aan

10 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Wmo-adviesraad biedt onderzoeksrapport aan

ALBLASSERDAM - Op maandag 6 februari heeft Rolf de Folter als voorzitter van de Wmo-adviesraad van Alblasserdam  de "Rapportage over de uitkomsten van de interviews met Wmo-gebruikers en mantelzorgers" uitgereikt aan wethouder Dorien Zandvliet.

Volgens De Folter levert dit onderzoek, waarbij 24 inwoners die mantelzorger zijn of een Wmo-voorziening hebben door hen zijn geïnterviewd, veel bruikbare informatie op. Daarbij springen twee zaken in het oog: er is nog veel behoefte bij inwoners aan informatie over voorzieningen als cliëntondersteuning. Daarnaast signaleert men een behoefte aan goede mantelzorgondersteuning en respijtzorg. Een positief bijeffect van het onderzoek is volgens De Folter, dat deze gesprekken hen dichter bij de verschillende doelgroepen hebben gebracht, waardoor de adviesraad beter weet wat er onder bewoners speelt op het gebied van zorg en ondersteuning.

In haar eerste reactie gaf wethouder Zandvliet aan, dat zij het rapport met veel belangstelling zal lezen en dat het college de aanbevelingen uit het rapport zal meenemen bij het opstellen van het Wmo-uitvoeringsprogramma voor 2017 en 2018.

Bron foto: Gemeente Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.