Royal IHC levert pijpenlegsysteem aan Chinees bedrijf

29 november 2016
Royal IHC levert pijpenlegsysteem aan Chinees bedrijf

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT - Royal IHC heeft een contract getekend met Shanghai Salvage voor de levering van een geïntegreerd 550t Reel lay systeem. Dit is het eerste Reel lay systeem in de  Chinese markt en het wordt een van de grootste en meest geavanceerde Reel lay systemen in de  wereld.

Het pijpenlegsysteem, dat niet alleen zogenaamde rigid pijp maar ook flexibele pijp kan leggen, zal geïnstalleerd worden op het nieuwe offshore constructie schip van Shanghai Salvage. IHC Engineering Business, onderdeel van Royal IHC, leidt dit prestigieuze project.

Het Engelse bedrijf is, naast het ontwerp en de engineering, ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Hiervoor werkt het in nauw samen met zusterbedrijven en strategische partners in zowel Europa als in China. Het systeem wordt in Q1 2020 geïnstalleerd op het nieuwbouw schip van Shanghai Salvage.

Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC : “We zijn trots dat Shanghai Salvage ons gekozen heeft als partner voor dit innovatieve Reel lay systeem. IHC is al 30 jaar actief in de Chinese markt met de levering van baggerschepen, bagger equipment en verschillende offshore systemen zoals  pijpenlegsystemen en AHC deep water lowering systemen. Dit nieuwe contract met Shanghai Salvage versterkt onze positie in deze belangrijke markt voor IHC.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.