Royal IHC wint opdracht voor 4.200m3 custom-built sleephopperzuiger in Uruguay

14 november 2016
Royal IHC wint opdracht voor 4.200m3 custom-built sleephopperzuiger in Uruguay

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT - Royal IHC (IHC) heeft een contract getekend voor het ontwerp, de bouw en levering van een 4,200m3 sleephopperzuiger voor Administración Nacional de Puertos (ANP) in Montevideo, Uruguay.

Het contract werd ondertekend door de heer Alberto Diaz Acosta, voorzitter van de Raad van Bestuur van ANP, mevrouw Gladis Liliana Peirano Rivero, interim-secretaris-generaal van ANP, de heer Hans Hesen, IHC Area Sales Director, in aanwezigheid van de heer Victor Rossi, minister van Verkeer en Waterstaat van Uruguay en de heer Andre Mechi, Senior Project

Manager IHC Latijns-Amerika.
Een belangrijk criterium voor de toekenning van dit contract, zoals gedefinieerd door het Ministerie van Industrie, Energie en Mijnbouw van het land, was om te voldoen aan de regelgeving omtrent lokalisatie, welke een nauwe betrokkenheid van de lokale maritieme industrie voorschrijft.

IHC heeft daarom een op maat gemaakte optimale oplossing voor dit project ontwikkeld, in lijn met de strategische focus op internationalisering. Het totale project management zal worden uitgevoerd door de Latijns-Amerikaanse organisatie van IHC gevestigd in Rio de Janeiro, Brazilië. Het basisontwerp en de detail engineering worden geleverd door het hoofdkantoor in Nederland, alsmede de zeer complexe baggeronderdelen en -apparatuur. De bouw en inbedrijfstelling van het schip zal plaatsvinden in Uruguay. Om de klant in staat stellen om het volledige potentieel van het schip te gebruiken, zal ook een uitgebreid training- en onderhoudsprogramma worden geleverd door IHC. Bovendien zal een compleet pakket van reserveonderdelen worden geleverd.

IHC CEO Dave Vander Heyde zegt: "IHC is vereerd om bij te mogen dragen aan de ambitie van de regering van Uruguay om haar scheepsbouw te ontwikkelen, door het delen van kennis, het geven van trainingen en het verbeteren van een lokale bouwfaciliteit."

De aankoop van dit nieuwe schip zal de relatie tussen IHC en ANP verder versterken. Deze gaat terug tot de jaren 70, met de levering van sleephopperzuiger DRAGA D-7, die deel blijft uitmaken van de vloot van ANP.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.