Royal IHC wint Innovation Award voor de eerste baggerschepen op LNG

11 november 2016
Royal IHC wint Innovation Award voor de eerste baggerschepen op LNG

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT - Op 10 november wonnen het Belgische bedrijf DEME en Royal IHC een Innovation Award voor de eerste sleephopperzuigers op LNG (liquefied natural gas).

Deze zogenaamde DPC Innovation Awards worden in 13 categorieën toegekend aan de meest innovatieve en toekomstgerichte projecten in de bagger- en havenindustrie. DEME en Royal IHC wonnen de prijs in de categorie ‘Innovatieve vormgeving van baggerschepen’.

Alain Bernard, Bestuurder en CEO DEME Group zei hier onder andere over: "De sleephopperzuigers ‘Minerva en ‘Scheldt River’, die momenteel bij Royal IHC worden gebouwd, zullen de eerste baggerschepen ter wereld zijn met motoren die op twee soorten brandstof werken en die volledig op LNG kunnen draaien. Beide baggerschepen zullen een Green Passport en een Clean Design Notation krijgen. Ze voldoen aan de striktste internationale emissienormen."

“IHC begon in 2012 te onderzoeken of een sleephopperzuiger op LNG zou kunnen varen”, voegt Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC, eraan toe. “Wij zijn dan ook blij dat wij de eerste hopperzuigers op LNG ter wereld mogen bouwen en bijdragen tot de ambitie van DEME om voortrekker te blijven in de sector. Wij zijn trots op deze prijs en willen DEME danken voor hun vertrouwen en samenwerking. Wij willen duurzame oplossingen blijven ontwikkelen en leveren om ervoor te zorgen dat de schepen en apparatuur van onze klanten steeds minder impact hebben op het milieu.”Minerva onder constructie op de werf in Kinderdijk

Deze baggerschepen op LNG bewijzen perfect hoe de combinatie van vooruitdenken en een sterke samenwerking tussen een aannemer en fabrikant van schepen en apparatuur de moeite loont.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.