Jesse Puts, wereldkampioen 50m vrije slag, aanwezig tijdens schoolzwemkampioenschappen

16 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Jesse Puts, wereldkampioen 50m vrije slag, aanwezig tijdens schoolzwemkampioenschappen

ALBLASSERDAM - Op woensdag 22 februari 2017 zal voor de 3de keer de zwemkampioenschappen voor alle basisschoolleerlingen uit Alblasserdam worden georganiseerd. Het kampioenschap vindt plaats in zwembad Blokweer van 16:00 uur tot 18:00 uur. Doe mee of kom kijken naar deze sportieve prestatie en moedig je favoriet aan.

Zwemvereniging ZPC Wiekslag heeft alle leerlingen van de basisscholen uitgenodigd voor deelname. Woon je in Alblasserdam maar zit je op een school buiten Alblasserdam dan mag je natuurlijk ook meedoen. De zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen worden georganiseerd voor bassischoolleerlingen die minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A+B.
Het programma bestaat uit een aantal individuele nummers en een aantal teamestafettes.
Het volgende programma wordt gezwommen:
- 50 meter vrije slag door leerlingen geboren in 2003 t/m 2007
- 25 meter vrije slag door leerlingen geboren in 2008 t/m 2012
- 50 meter rugslag door leerlingen geboren in 2003 t/m 2007
- 25 meter rugslag door leerlingen geboren in 2008 t/m 2012
- 25 meter vrije slag estafette (mix van alle deelnemende kinderen)

Jesse Puts, wereldkampioen op de 50m. vrije slag, zal aanwezig zijn tijdens de zwemkampioenschappen. Jesse werd 10 december jl. wereldkampioen tijdens de WK korte baan in Canada. Verder heeft Puts het Nederlands Record met 21,05 seconde op zijn naam staan.
In het voorprogramma van de zwemkampioenschappen zal Jesse aan de basisschoolscholieren van Alblasserdam laten zien hoe hard hij kan zwemmen. Mocht je het leuk vinden om een handtekening te krijgen en met hem op de foto te gaan, schrijf je dan in voor de zwemkampioenschappen op 22 februari.

Voorafgaand aan de zwemkampioenschappen zal op zaterdag 11 februari een zwemclinic en op 18 februari een waterpolo clinic worden gegeven in zwembad Blokweer. Alle kinderen die zijn ingeschreven voor het kampioenschap zijn van harte welkom bij deze zwemclinics. Tijdens de zwemclinic wordt getraind op de start, wissel en de zwemtechniek. De trainingen staan onder leiding van ervaren trainers van ZPC Wiekslag.

Tijdens de zwemkampioenschappen op 22 februari zijn per school minimaal 2 begeleiders van Wiekslag aanwezig. Deelname is gratis en iedere deelnemer ontvangt een leuke herinnering. De gehele organisatie van de zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen in Alblasserdam is in handen van de zwemvereniging ZPC Wiekslag.

Je kan je aanmelden via de website van ZPC Wiekslag http://www.wiekslag.net/zwemkampioenschappen/ tot uiterlijk 31 januari 2017. Let op: na inschrijving ontvang je automatisch een inschrijfbevestiging, check hiervoor ook je ongewenste e-mail.

Voor meer informatie kan je contact opnemen via het emailadres zwemkampioenschappen.scholen@gmail.com

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.