Opruimactie vuurwerkafval en kerstboomverbranding

21 december 2015
Opruimactie vuurwerkafval en kerstboomverbranding

ALBLASSERDAM - Van 2 januari tot en met 7 januari 2016 organiseert de gemeente Alblasserdam een opruimactie vuurwerkafval en een kerstboomverbranding. Tijdens deze actie kunnen inwoners van Alblasserdam oude kerstbomen en vuurwerkresten inleveren op een aantal plaatsen.

Vuurwerk
Vuurwerk mag alleen tussen 18.00 uur 31 december en 2.00 uur 1 januari afgestoken worden. Mensen die toch vuurwerk afsteken na 2.00 uur 's nachts of bij zich hebben kunnen worden aangehouden door de politie. Jongeren tot achttien jaar die worden aangehouden worden verwezen naar Halt Zuid-Holland Zuid, zij leggen taakstraffen op.

Opruimactie vuurwerkafval
De gemeente Alblasserdam en snackbar Den Dam werken samen aan de opruimactie vuurwerkafval. Op zaterdag 2 januari kunnen inwoners bij diverse inzamelpunten vuurwerkafval inleveren. Voor elke ingeleverde volle zak krijgen inwoners een bon. De bonnen kunnen dit jaar bij de snackbar ingeleverd worden voor bijvoorbeeld een patatje, frikadel of kroket. De bonnen zijn geldig tot en met zaterdag 8 januari 2016. Het is het dertiende jaar, dat de gemeente een opruimactie houdt.

Inzamelpunten
- Scheldeplein
- Parkeerplaats bij Bas van der Heijden
- Parkeerplaats achter het gemeentehuis.

Kerstboomverbranding 6 januari
De jaarlijkse kerstboomverbranding vindt samen met de Jeugdbrandweer en de gemeente plaats op woensdagavond 6 januari om 19.00 uur op het weiland aan het Buitenpad. Tussen 13.15 uur en 16.00 uur kunnen inwoners kerstbomen inleveren aan het Buitenpad, ter hoogte van de kruising Waterpeper – Zwenkgras.

Inleveren
Alleen kale bomen, dus zonder pot, zonder houten onderkruis of net worden geaccepteerd. Voor iedere ingeleverde boom staat een vergoeding van € 0,50. De vergoeding is alleen voor particulieren en niet voor bedrijven. Niet verkochte bomen van bedrijven kunnen ook ingeleverd worden. Alleen staat hier geen vergoeding tegenover.

Verbranding
Bij goed weer worden de verzamelde kerstbomen rond 19.00 uur onder toeziend oog van de Jeugdbrandweer verbrand. Bij slecht weer of te veel wind worden de bomen ingezameld en ter plekke versnipperd in plaats van verbrand.

Carbidschieten
Het carbidschieten binnen de bebouwde kom is niet toegestaan in de gemeente Alblasserdam. Aanleiding is dat steeds vaker voor en op oudejaarsavond mensen met melkbussen of andere voorwerpen carbid aan het verschieten zijn. Volgens de politie en de gemeente veroorzaakt dat veel overlast, bovendien is het gevaarlijk. De veiligheid is ook in het geding. De politie treedt streng op als toch carbid wordt verschoten. Op verzoek van inwoners kan de burgemeester plekken aanwijzen in het dorp waar het wel is toegestaan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.