Vuurwerkactie 2009

24 december 2008

ALBLASSERDAM - Samen met Mc Donald's organiseert de gemeente ook dit jaar een vuurwerkactie.
De bedoeling is dat de resten van vuurwerk zo snel mogelijk van de straat verdwijnen, zodat ze geen gevaar meer opleveren voor jongeren. Inwoners van Alblasserdam kunnen vuurwerkresten inleveren en krijgen voor elke volle zak een hamburgerbon van Mc Donald's. Mc Donalds stelt de hamburgerbonnen gratis beschikbaar. Begin 2008 heeft de gemeente op deze manier 20 ton vuurwerkafval ingezameld.

De inzameling van vuurwerkafval is op vrijdag 2 januari 2009 van 10.00 tot 15.00 uur op de volgende punten:
- McDonald’s (Kelvinring 46)
- Gemeentewerf (Cornelis Smitstraat)
- Scheldeplein
- Plantageweg (bij Bas v/d Heijden)

De gemeente wijst er op dat het verboden is om vóór 31 december 10.00 uur of na 1 januari 02.00 uur vuurwerk af te steken of bij zich te hebben. De politie kan mensen aanhouden die vuurwerk afsteken of bij zich hebben buiten die tijden. De politie verwijst jongeren die worden aangehouden naar Halt.
Halt Zuid-Holland-Ziud legt taakstraffen op; dat betekent met een bezem of papierprikker zichtbaar in het dorp werken.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.