Scouting Alblasserdam zet zich in voor buitenspelende kinderen

07 maart 2016
Scouting Alblasserdam zet zich in voor buitenspelende kinderen

ALBLASSERDAM - Van 7-12 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. In Alblasserdam en Kinderdijk zetten 50 vrijwilligers van Scouting Alblasserdam zich in voor deze collecte. Samen met 44.000 andere collectanten in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton.

Vrij en uitdagend buitenspelen
De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting Alblasserdam die het geld inzet om jeugd en jongeren te blijven uitdagen om lekker buiten te spelen.

Scouting Alblasserdam kan hiermee nog meer jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding bieden waarbij meiden en jongens zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

Steentje bijdragen
Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is Scouting Alblasserdam verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buitenspelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Scouting staat voor de ontwikkeling van meiden en jongens en uitdagende buitenactiviteiten en stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.