Carbidschieten onder voorwaarden op drie plaatsen in Alblasserdam toegestaan

08 december 2016 door Hennie van der Zouw
Carbidschieten onder voorwaarden op drie plaatsen in Alblasserdam toegestaan

ALBLASSERDAM - Carbidschieten. De burgemeester heeft besloten om tijdens de jaarwisseling van 2016-2017 carbidschieten van 18.00 tot 2.00 uur 's nachts toe te staan op drie plaatsen in ons dorp:

- Het oude handbalveld bij sportpark Souburgh
- Het grasveld naast basketbalveld aan de Vondellaan
- Het voetbalveld in het Lammetjeswiel.

Voorwaarden
Het afsteken van carbid mag alleen onder de volgende voorwaarden:
- Alleen carbidschieten tussen 18.00 en 2.00 uur s 'nachts.
- Om de veiligheid van het publiek en de eigen veiligheid te waarborgen vindt het carbidschieten plaats door een persoon van ten minste 16 jaar oud, die zich houdt aan de wet- en regelgeving rondom alcohol en- drugsgebruik.
- Tenminste één persoon van 18 jaar houdt toezicht op het carbidschieten. Hij of zij is aanspreekbaar voor de ordehandhavers en niet onder invloed van alcohol en/of drugs.
- Schieten: in een richting die tegengesteld is aan de richting van de dichtstbijzijnde (woon) bebouwing, en waar geen bus deksels of andere gevaarlijke voorwerpen worden weggeschoten. Het gebruik van (voet)ballen of andere afsluitingen gebeurt zodanig, dat daardoor geen schade wordt veroorzaakt.

Vooraf toestemming vragen
Voor het afschieten van Carbid op genoemde plaatsen moet vooraf toestemming worden gevraagd bij de gemeente. Dit kan tot en met 30 december 2016 bij de heer R. Goedhart, adviseur Openbare Orde en Veiligheid r.goedhart@alblasserdam.nl, telefoon: 078-7706092.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.