Woningbouwproject 'Hof en Singel' na acht jaar bijna gereed

24 november 2016
Woningbouwproject 'Hof en Singel' na acht jaar bijna gereed

ALBLASSERDAM - Hof en Singel is een woningbouwproject van 83 woningen in verschillende typen en prijsklassen.

De bouwlocatie bevindt zich nabij de Esdoornlaan tussen de Anjerstraat en het Schildmos. Op de locatie stonden vroeger het gebouw van de voormalige LTS met bijbehorende gymlokaal en het voormalige zwembad. Net buiten het plangebied bevindt zich het sportcentrum Blokweer (sporthal en het nieuwe zwembad). Het plan voorziet in verharding, groen, water en een speelplaats.

In 2008 zijn ontwerpopgaven gemaakt door drie projectontwikkelaars. De gemeente heeft met Herkon B.V. een intentie- en vervolgens een koop- en realisatieovereenkomst gesloten. Vervolgens is een stedenbouwkundig plan opgesteld met woningen en openbare ruimte, zoals parkeerplaatsen, bomen en water. Het aangepaste bestemmingsplan om nieuwbouw mogelijk te maken is per 19 mei 2011 onherroepelijk in werking getreden.

Begin september 2012 is Herkon gestart met de bouw van de eerste woningen in fase 1. Er zijn inmiddels 35 woningen opgeleverd. De woonomgeving voor deze woningen is zoveel als mogelijk en noodzakelijk aangelegd. In maart 2016 startte de bouw van nog eens 20 woningen.

Naar verwachting komen rond deze tijd, eind 2016 de laatste circa 28 appartementen in de verkoop. Dit appartementencomplex geldt als sluitstuk van het project Hof en Singel. De verkoop zal nog dit jaar aanvangen en als alles verloopt volgens planning, zal dit sluitstuk van Hof en Singel eind 2017 opgeleverd worden.

Na realisatie hiervan wordt de buitenruimte en het parkje verder ingericht. Voor meer informatie en sfeerbeelden zie ook www.hofensingel.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.