Gladheidbestrijding, Alblasserdam is er weer klaar voor

06 december 2016 door Hennie van der Zouw
Gladheidbestrijding, Alblasserdam is er weer klaar voor

ALBLASSERDAM - Alblasserdam is klaar voor de winter. De periode van gladheidbestrijding heeft zijn intrede gedaan. De gemeente Alblasserdam verzorgt zelf de bestrijding van gladheid op de openbare wegen en fietspaden binnen de gemeente. De strooiwagens en het personeel zijn er klaar voor en hebben al de eerste strooinacht achter de rug. Er wordt gestrooid op de hoofdautoroutes en de hoofdfietsroutes.

Waar strooit de gemeente en waar niet?
De gemeente strooit op doorgaande wegen, routes voor bussen, routes voor noodhulpdiensten, aansluitingen woonwijken en rondom scholen. Met de hand strooien we bij bushaltes, houten bruggen en op- en afritten van fietspaden.

De gemeente strooit niet in gewone woonstraten, 30 km/uur gebieden, voetgangersgebieden, op fietspaden die geen deel uitmaken van de hoofdfietsroutes, op stoepen, voetpaden, woonerven en parkeerterreinen.

Zelf uw steentje bijdragen ("burgerplicht")
Winkeliers, bewoners, bedrijven, scholen en instellingen zijn zelf verantwoordelijk voor het begaanbaar houden van de stoepen en voetpaden in hun directe omgeving.

Informatie
Buitendienst in beeld verschijnt iedere maand op de gemeentepagina. Heeft u een suggestie voor een onderwerp of wilt u meer informatie over deze rubriek, dan kunt u contact opnemen met Petra Leenheer-Duijnhouwer, afdeling buitenruimte/buitendienst via p.leenheer@alblasserdam.nl of telefoonnummer 14078.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.